Diari Més

Infraestructures

Rull: «El 99% d'activitat a l'Aeroport la sustenten Generalitat i Diputació»

El conseller de Territori critica que la gestió «centralista» d’Aena està llastrant els aeròdroms catalans

Rull: «El 99% d'activitat a l'Aeroport  la sustenten Generalitat i Diputació»

Rull: «El 99% d'activitat a l'Aeroport la sustenten Generalitat i Diputació»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«L’Aeroport de Reus i l’Aeroport de Girona bàsicament són operatius en aquests moments per l’esforç ingent que fan les institucions catalanes, a través dels acords de publicitat i màrqueting». Són paraules del conseller de Territori, Josep Rull, en resposta a la pregunta parlamentària formulada ahir pel diputat del Partit Popular Alejandro Fernández i en què aquest posava en qüestió la reclamació del govern català pel traspàs de la gestió dels aeròdroms d’Aena a Catalunya i reprovava el fet que la reivindicació arribi «quan precisament els aeroports de Reus i Barcelona comencen a créixer més». El popular apuntava «l’estancament» dels equipaments d’aquest àmbit en competència de la Generalitat –Lleida i Andorra-La Seu– i citava el de Castelló com un cas d’èxit amb «resultats espectaculars» en els darrers exercicis.

Rull, que defensava la postura del govern tot subratllant que «el 90% de l’activitat comercial de l’Aeroport de Girona se sustenta en aquests acords a què arriben institucions catalanes: la Generalitat i la Diputació. I a Reus, el 99%», criticava el model de gestió d’Aena, el qual titllava de «centralitzador, centralista» i «que no genera prosperitat ni benestar a Catalunya». El conseller de Territori demanava «prudència» a Fernández en relació a l’exemple de Castelló i el convidava a «tancar files al costat del Govern de Catalunya en el sentit de poder prendre les decisions que interessen i que corresponen a aquest país». I és que el diputat del PP, a l’hora de formular la pregunta, l’havia instat també a «cooperar amb Aena a les taules ja establertes, gestionar millor els aeroports que són de la seva competència i, abans de donar lliçons i de demanar traspassos, donar explicacions d’on van a parar els diners públics de Spanair».

Els casos de Lleida i La Seu

En l’argumentació d’aquesta tendència «centralista» que el conseller interpreta per part d’Aena, Rull concretava que el gestor aeroportuari, amb la seva manera de fer, «treu molt de rendiment dels aeroports catalans, molt de rendiment de l’Aeroport de Barcelona» i subratllava que «té uns beneficis abans d’impostos, al de Barcelona, d’uns 340 milions d’euros, i de 27 milions al de Madrid». «És bàsicament per això pel que serveix Aena», reblava el conseller, que destacava que «l’Aeroport de Lleida, concretament, té més trànsit que 13 aeroports d’Aena d’aquests que vostè planteja –adreçant-se a Alejandro Fernández» i «l’Aeroport de La Seu, exactament el mateix: està per davant de set aeroports» sota la direcció d’Aena.

tracking