Diari Més

Societat

La 'revolta' dels jubilats de l'Imserso a Canàries acaba amb una multa d'1,9 milions a Mundiplan

L'empresa que gestiona els paquets dels viatges ja ha anunciat que recurrirà la sanció i no descarta emprendre accions legals

El grup amotinat a Canàries reclama les despeses a Mundiplan i l'Imserso

El grup amotinat a Canàries reclama les despeses a Mundiplan i l'ImsersoCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Imserso multarà a Mundiplan, l'empresa que gestiona els paquets turístics per als jubilats, amb una multa d'1,9 milions d'euros per incomplir el programa de vacances de la tercera edat a Balears i Canàries. La decisió s'ha pres després de nombroses denúncies per la baixa qualitat dels serveis que oferien els hotels, entre elles les d'un grup de jubilats de Reus i Tarragona que es va amotinar en un hotel de les Canàries. Mundiplan, per la seva banda, ja ha anunciat que recorrerà la multa i l'expedient obert.

A principis d'abril, un grup de jubilats del Camp de Tarragona van ser reubicat de l'hotel de quatre estrelles de Puerto de Santa Cruz Catalonia Las Vegas als Apartamentos Pez Azul. Aquest aparthotel no reunia les condicions i la qualitat esperada per un establiment de quatre estrelles, com el que havia estat contractat en un primer moment i davant de les queixes van decidir amotinar-se i denunciar a Mundiplan per «engany», segons explicaven els afectats.

Grups d'altres parts de l'Estat van viure casos similars durant les mateixes dates, fet que va provocar que l'Imserso obrís un expedient al touroperador que ha acabat amb multa. De fet, l'Imserso s'està plantejant treure el programa que li havia adjudicat a Mundiplani oferir-la a una altra empresa.

El director general de l'Imserso, César Antón, havia assegurat abans que es fes pública la multa que «hi ha motiu suficient per penalitzar a Mundiplan. Les incidències estan danyant la imatge i el prestigi d'un programa de vacances que copien altres països».

Mundiplan també denunciarà a l'Imserso

Per la seva banda, Mundiplan presentarà un contenciós administratiu contra l'Imserso per unes incidències que es van produir en el llançament del programa de vacances que ells gestionaven. Mundiplan explica que la posada en marxa del paquet va patir un retard de tres mesos per culpa de l'Imserso i que, a banda, es va posar en marxa «un programa paral·lel d'un altre contrincant, utilitzant fins i tot el nom de l'Imserso».

L'Imserso obre expedient arran de les pràctiques de Mundiplan a Canàries

L'Imserso obre expedient arran de les pràctiques de Mundiplan a CanàriesCedida

L'Imserso obre expedient arran de les pràctiques de Mundiplan a Canàries

L'Imserso obre expedient arran de les pràctiques de Mundiplan a CanàriesCedida

tracking