Diari Més

Turisme

Reus aconsegueix augmentar el nombre de turistes durant el primer trimestre de l'any

L’espai que més visitants ha rebut és el Gaudí Centre i ha augmentat el servei de visites guiades

Reus aconsegueix augmentar el nombre de turistes durant el primer trimestre de l'any

Reus aconsegueix augmentar el nombre de turistes durant el primer trimestre de l'anyOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer trimestre del 2016 presenta un increment del turisme a la ciutat de Reus respecte a l’any anterior.

Segons les xifres de balanç turístic que ofereixen les estadístiques dels equipaments que gestiona l’Agència Reus Promoció, que són el Gaudí Centre, l’Institut Pere Mata i la Casa Navàs, la capital del Baix Camp rep més turistes que el passat període. Des del gener fins al mes de març els visitants han augmentat respectivament. El Centre Gaudí, també punt d’informació de la ciutat, ha rebut un total d’11.373 visitants més respecte a l’any anterior, per on van passar, aproximadament, 8.615 turistes, el que representa prop d’un 32% d’increment vers l’any anterior. Les xifres positives també es reflecteixen als serveis de visites guiades que, des de principis d’any, ha rebut 3.584 visitants, prop de 1.146 més que el 2015. Aquesta xifra representa un increment del 47%. Aquesta és la dada amb més creixement turístic a Reus. L’increment, tant de les visites guiades com les del Gaudí Centre, segons indiquen des de Reus Promoció, es deu especialment a grups organitzats de la zona de Barcelona i de visites escolars de fora de la ciutat.

L’institut Pere Mata ha incrementat un 14% el nombre de visitants, passant de quasi 765 turistes el primer trimestre de l’any anterior a 871 aquest 2016. L’augment s’ha produït, principalment, gràcies a visitants individuals de la zona de Barcelona.

Per últim, la Casa Navàs és l’espai reusenc que menys ha notat l’augment de visitants. Tan sols ha incrementat en un 1,5% les seves visites trimestrals, passant d’uns 400 turistes a 407.

Aquestes xifres rebel·len un possible augment del turisme durant la temporada alta d’estiu. Tot i que les dades del mes d’abril encara no estan tancades, durant aquest període també s’han pogut veure més turistes.

L’oferta turística reusenca

L’oferta per atraure turistes a Reus té dos segells significatius: Gaudí i Modernisme, tot i que cada cop el vermut va prenent més força.

El Gaudí Centre és el principal punt d’interès per als turistes que visiten Reus. Aquest espai representa el punt de connexió entre l’arquitecte i la ciutat, que es complementa amb la Ruta Gaudí, un repàs pels principals punts de la infància del fill il·lustre.

La Ruta del Modernisme és l’altre atractiu turístic de la ciutat que inclou, principalment, la visita a la Casa Navàs i el Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata. Aquests dos edificis també es poden visitar de forma independent. A més, la ruta inclou un passeig pels 27 edificis modernistes de la ciutat.

Recentment, Reus Promoció ha inclòs una nova ruta per atraure nous turistes. Es tracta de la Ruta del Vermut, un passeig per conèixer el licor més emblemàtic. La ruta està integrada per tres espais diferents: el Museu del Vermut, Vermuts Rofes i Cal Massó. El principal objectiu d’aquesta promoció és donar a conèixer un dels productes que va posar la capital del Baix Camp en el mapa internacional del comerç durant el segle XIX.

El principal mercat turístic durant el primer trimestre de l’any és, principalment, escolar i familiar.

Pràcticament la meitat del turisme que ha arribat a Catalunya des del mes de gener fins al mes de març procedeix de França, Regne Unit, Alemanya i Itàlia. Reus, en més o menys mesura, n’ha seguit l’exemple.

La temporada turística de l’any anterior va confirmar que el mercat francès es consolidava com el més fidel, tot i que no arribava a superar la davallada del turisme rus que, tot i això, va serguir sent el públic principal de la ciutat reusenca.

tracking