Diari Més

Societat

Neix una plataforma dedicada a cercar i rescatar gossos

Unes 100 persones donen suport a l’‘Asociación Nut. Búsqueda y rescate. Luchamos por los sin voz’

Neix una plataforma dedicada a cercar i rescatar gossos

Neix una plataforma dedicada a cercar i rescatar gossosDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una nova plataforma de «cerca i rescat» de gossos, sorgida arran de les desaparicions de Zaida i Curtis –que van ser trobats amb cadenes de ferro al coll a la riera de Maspujols– i també del cas de Nut –que va mobilitzar 6.700 signants a Change.org–, neix per oferir suport i orientació als qui «no saben on acudir» quan han perdut la seva mascota. Sota el nom Asociación Nut. Búsqueda y rescate. Luchamos por los sin voz, l’entitat, la qual serà legalment constituïda la setmana vinent i actuarà en tota la demarcació de Tarragona, aplega ara aquelles persones que ja van unir-se per treballar braç a braç davant la proliferació d’animals desapareguts o trobats morts i amb signes de violència en els darrers mesos a la zona del Baix Camp. L’associació és oberta a tothom i, per formar-ne part, cal adreçar un correu electrònic a asociacion.nut@gmail.com. De moment, prop d’un centenar de persones s’hi han interessat.

Entre els objectius que la plataforma s’ha fixat a curt termini hi ha el de donar lloc a un grup caní de cerca d’animals perduts, generar una xarxa de cases d’acollida on les mascotes puguin romandre temporalment en «bones condicions», detectar i investigar possibles casos de maltractaments i morts en circumstàncies estranyes, obrir vies de comunicació amb les gosseres per mantenir-se al corrent de si algun dels gossos que hi entra està sent buscat pels seus amos o aconseguir que les dependències policials s’equipin amb elements per allotjar els animals que hi arribin i amb lectors de xip per identificar-ne més ràpidament els propietaris.

L’associació obrirà un compte bancari destinat a recollir fons per a finançar l’atenció veterinària de les mascotes rescatades, la qual costejaven fins ara aquestes persones a títol individual. En aquest sentit, «no cobrarem una quota als socis que s’hi afegeixin sinó que acceptarem donatius, cadascú amb allò que pugui participar, per ajudar als tractaments», apunten des de l’entitat. A la plataforma destaquen la necessitat que s’hi adhereixen «voluntaris per crear diferents grups per a tractar totes les qüestions que volem abastar» i concreten que «tothom que estigui disposat a lluitar pels sense veu hi serà ben rebut». I és que més enllà d’aquests primers objectius, hi ha també la voluntat de «treballar en la conscienciació des de la infància», a les escoles, per evitar que casos d’abandonaments es reprodueixin.

Campanya sobre plaques i xips

A l’Asociación Nut. Búsqueda y rescate. Luchamos por los sin voz asseguren que els hi consten almenys una quinzena de denúncies per desaparicions de gossos formalitzades davant la policia catalana, la qual, segons apunten, manté oberta una investigació per esclarir els fets. Una de les metes que s’ha fixat l’entitat és treballar en la prevenció i en que els casos de gossos perduts que es donin puguin resoldre’s més ràpidament i de manera menys traumàtica tant per a l’animal com per al propietari. Per això, la plataforma s’estrena aquest mes de maig realitzant una campanya –se’n realitzaran de diferents, de forma periòdica– mirant de fer visible la importància que els amos col·loquin als collars de les seves mascotes plaques amb un nom i un número de telèfon que permeti tornar l’animal a casa amb una trucada, o els implantin xips amb les seves dades personals, amb la mateixa finalitat.

tracking