Diari Més

Festival Trapezi

Comença un Trapezi ple d'energia, intensitat i poesia visual

La Fira del Circ de Catalunya arriba a la vintena edició i es consolida com la mostra catalana més important d’aquesta especialitat cultural

Comença un Trapezi ple d'energia, intensitat i poesia visual

Comença un Trapezi ple d'energia, intensitat i poesia visualOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ahir va arrencar la Fira del Circ de Catalunya. El certamen va començar a Cal Massó amb la petita actuació de Julie Bergez, Borderline, una composició de dansa i contorsió, que combina la feminitat i la bellesa amb el grotesc. Carles Pellicer va afirmar que aquest és «un Trapezi com mai» i va voler remarcar que al llarg d’aquests 20 anys Reus ha estat una xarxa per mostrar el treball del circ català. Tal com va dir Jordi Gaspar, director del circ, «és una festa que ja és de Reus i esperem que ningú la pugui desarraigar».

L’acte inaugural d’aquest any va ser una combinació de força, espectacle i sensacions, fruit de les companyies Animal Religion, amb Sapiens Zoo, la nord-americana Julie Bergez i l’espectacle de la companyia Atempo Circ amb Extracte de Pulso. Amb un total de 5 eactuacions, els artistes van oferir el primer cabaret del certamen

La programació

La programació d’aquesta vintena edició compta amb la presència de companyies de 6 països diferents. Els carrers de Reus s’ompliran d’acrobàcies, contorsionisme, música i riures durant 3 dies, on els escenaris principals estaran a la plaça Anton Borrell, la plaça Llibertat, el Baluard, plaça Evarist Fàbregas, la plaça de la Patacada, Cal Massó, la Fira Centre Comercial, que es presenta com a novetat, i altres carrers on es realitzaran espectacles intinerats. A banda, la Palma, els teatres Bravium, Fortuny, Bartrina i el de l’institut Baix Camp acolliran diversos espectacles de pagament.

Avui es podrà començar a gaudir de la fira del circ amb espectacles que s’inicia a les sis de la tarda a la plaça Llibertat, amb l’actuació de la companyia Circ Bover, que presenta Vincles. Entre molts altres espectacles, es podrà veure, a la Fira Centre Comercial, el duet d’equilibris acrobàtics de Leti i Fer. Avui la graella culmina, a dos quarts d’una de la nit a la plaça Anton Borrell, amb el cabaret de contorsió, trapezi, malabars i equilibris. Dissabte es podran veure un total de 30 actuacions, entre pagament i gratuïtes, d’entre les que es podrien destacar Iceberg de la companyia catalana Leandre, que es podrà veure a les set a la plaça Llibertat, o InTarsis de la Companyia de Circ «eia» a les nou de la nit al Bartrina. Diumenge culminen el certamen els funambulismes i acrobàcies de la companyia francesa Cirque Rouages a dos quarts de nou del vespre a la plaça Mercadal.

El Trapezi proposa diverses activitats que commemoren el seu aniversari. La primera de totes és una exposició fotogràfica a càrrec de Tjerk Van der Meulen que repassa la trajectòria de la Fira des dels inicis. La segona activitat proposada és una gimcana que anima al públic de Trapezi a jugar a partir de la mostra fotogràfica. Per últim, la Fira celebra l’aniversari amb la publicació de 20 elefants per un Trapezi.

Comença el festival Trapezi 2016

Comença el festival Trapezi 2016Olívia Molet

Pla obert del públic i l’artista durant l’espectacle ‘Cavall’, amb fuet, d’Animal Religion. Imatge del 12 de maig de 2016

Fira, Jordi Gaspar, equilibris, cabaret, acrobàcies, Reus, artístic, circ, Trapezi, artista, funambulisme, malabarsJardí S.

tracking