Diari Més

Cinc menors del CRAE La Pastoreta s'escapen i passen tres nits a una casa Okupa de Valls

Entre els cinc menors, es troba S. G., la jove de 13 anys desapareguda a Reus

Centre Residencial d'Acció Educativa 'La Pastoreta'.

Cinc menors del CRAE La Pastoreta s'escapen i passen tres nits a una casa Okupa de VallsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc menors del Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) La Pastoreta de Reus es van escapar el passat dilluns 9 de maig. Entre els cinc menors, es troba la jove de 13 anys S. G. C., que la seva família va activar una campanya de cerca a través de les xarxes socials. Els cinc menors han passat les tres nits a un edifici d’okupes de Valls, segons han informat familiars dels menors. Ahir al migdia, els joves, d’entre 10 i 15 anys van posar-se en contacte amb els seus familiars.

Aquesta tarda, els Mossos d’Esquadra, que tenien activat un operatiu de recerca, encara no tenien constància que els cinc menors haguessin aparegut. Fonts policials apunten que aquest tipus de fugides són bastant habituals en els centres de menors. El CRAE La Pastoreta, que és un centre de caràcter obert on els menors resideixen, tenia la tutela de tots cinc joves. Les mateixes fonts confirmen que la denúncia per la desaparició de S. G. C. constava des de dimarts, un dia després que l’adolescent faltés a l’institut fins on l’havia traslladat un dels monitors del CRAE perquè assistís a les classes.

Davant la situació, la família de la jove va engegar una campanya a les xarxes socials on s’explicaven els fets i es demanava qualsevol que tingués informació sobre on podia trobar-se que es posés en contacte amb un número de telèfon mòbil facilitat per la mateixa família. La petició d’ajuda, que es difonia en forma de captura d’imatge d’un telèfon, va córrer per Facebook i Twitter, i també a través dels grups d’Informers de Reus, per mobilitzar la ciutadania.

El contacte amb el seu entorn

Fonts de la policia catalana concreten que el protocol habitual en aquests casos consisteix a revisar hospitals a la zona, estacions de bus i tren i contactar amb amistats i persones properes per tal d’esbrinar si la persona desapareguda va manifestar en algun moment la seva voluntat de fugir o si, fins i tot, havia arribat a apuntar l’indret on acudiria. Informació d’aquest tipus acostuma a resoldre la majoria d’escapoliments. Finalment aquesta tarda, però, la família de S. G. C. hainformatque tant la nena com altres quatre menors fugits del CRAE la Pastoreta –que es troba ubicat a l’avinguda dels Països Catalans– havien passat tres nits a un edifici d’okupes de Valls.

tracking