Diari Més

Mobilitat

L'Aeroport vol acollir un fòrum europeu on les aerolínies negocien futures rutes

L’equipament presentarà la candidatura per organitzar l’edició 2018 del congrés Connect-Aviation o el Routes Europe de 2019

L'Aeroport vol acollir un fòrum europeu on les aerolínies negocien futures rutes

L'Aeroport vol acollir un fòrum europeu on les aerolínies negocien futures rutesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Taula Estratègica de l’Aeroport de Reus presentarà candidatura per captar, de cara al 2018 o el 2019, un dels esdeveniments internacionals en què s’apleguen anualment el gruix de les empreses focalitzades en el sector de l’aviació. Aconseguir-ho significaria traslladar a Reus «representants d’entre 50 i 100 aerolínies al llarg de dos o tres dies i amb entre 400 i 1.200 delegats», en una mena de fòrum on companyies, aeròdroms i destinacions tanquen habitualment contractes i programen les diferents temporades. Col·locar la capital del Baix Camp a l’epicentre de tot plegat, garantiria la possibilitat «d’afegir-hi algunes jornades lúdiques de forma que aquests actors tinguessin ocasió de visitar el territori, de tocar-lo amb les seves mans i, per tant, de tenir-lo també més en compte», apuntava ahir el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, a les instal·lacions del CESDA (Centre d’Estudis Superiors de l’Aviació) i al desenllaç d’una nova reunió de la Taula Estratègica de l’Aeroport que deixa un balanç «molt positiu» tant pel que fa a la passada temporada d’hivern com per a la d’estiu, la qual va posar-se en marxa fa poques setmanes.

Els congressos Routes Europe i Connect-Aviation són els dos en què s’ha fixat la Taula i pels què competirà: l’Aeroport presentarà candidatura per acollir-ne la primera al 2019 i l’edició de 2018 de la segona. Routes Europe es defineix com «l’esdeveniment de rutes regionals més gran i un fòrum essencial per a totes les empreses del sector de l’aviació, focalitzada en l’àmbit empresarial i a la regió europea», i reuneix «una gran gamma de línies aèries, aeroports i autoritats de turisme». L’equipament reusenc, de fet, hi ha pres part aquest 2016, en la trobada que va desenvolupar-se entre el 23 i el 26 d’abril a Polònia, mantenint-hi «unes deu o dotze trobades» amb companyies aèries, de què podrien sortir futures noves destinacions per a Reus.

Pel que fa a l’altra de les oportunitats en què treballa la Taula Estratègica de l’Aeroport de Reus, Connect-Aviation, aquesta és una «plataforma enfocada i productiva per a representants d’aerolínies on poden trobar-se, discutir i prendre decisions sobre les seves futures connexions a Europa».

L’ocupació als vols supera el 75%

Font, que compareixia acompanyat del delegat del govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris, va valorar també com «molt satisfactòria» la passada campanya d’hivern a l’Aeroport de Reus, el qual va mantenir en aquest període únicament dues connexions, amb dues operades per Ryanair i que enllaçaven amb Londres-Stansted i Eindhoven. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat anunciava ahir l‘acord amb la companyia irlandesa per tal que aquests dos enllaços es mantinguin també a l’hivern de 2017, i atribuïa l’entesa al fet que «el factor d’ocupació dels vols de Ryanair s’ha situat enguany per sobre del 75%, que és la xifra necessària per a que les companyies comencin a obtenir certa rendibilitat». La ruta amb Eindhoven, de fet, tampoc no deixarà d’operar-se durant aquests mesos, donat que s’ha incorporat a la programació d’estiu.

Sobre la temporada turística a les instal·lacions de la capital del Baix Camp, que va inaugurar-se a principis d’abril, aquestes ofereixen 28 destinacions, de les quals tres són noves: Liverpool, Knock i Amsterdam. El passat cap de setmana, se n’estrenava una de les més rellevants per al territori, la que connecta Reus i Moscou, enguany des de l’aeroport de Sheremetievo. Font posava també ahir l’accent en les dues noves companyies que s’afegeixen a l’Aeroport durant l’estiu, i que són Thomas Cook Belgium, que oferta el vol a Brussel·les-Zaventem, i Sunweb, que al juliol i agost volarà a Amsterdam.

Uns 122.000 seients més

Amb tot, l’equipament reusenc acomiadarà la campanya turística havent ofertat prop de 122.000 seients més que durant l’estiu de 2015. L’increment s’explica al reforç de les rutes amb el Regne Unit. Entre elles hi ha Ryanair, que acabarà aquest període amb un 7% més. Algunes altres, però, com ara Jet2.com, registren un augment del nombre de places a disposició dels viatgers de fins al 50%. En el cas de Moscou, Coral Travel suma un 15% de places.

L’al·licient de Ferrari Land

Per la seva banda, Peris detallava que la Taula ha «copsat un repunt de l’activitat a l’Aeroport» i parlava del projecte de Ferrari Land com a «un incipient pol d’atracció per a noves companyies» i explicava que «allò realment important» és valorar la participació del territori en l’Aeroport i quants dels passatgers es queden en la Costa Daurada. La Taula Estratègica de l’Aeroport de Reus està integrada per la Generalitat, la Diputació de Tarragona, els ajuntaments de Reus, Tarragona, Salou, Cambrils i Vila-seca, i les cambres de comerç de Reus, Tarragona i Valls.

tracking