Diari Més

Ensenyament

Les escoles Eduard Toda i General Prim perdran una línia de P3

La Salle ha estat el centre que ha tingut més peticions d'inscripció: oferia 75 places i ha tingut 106 peticions.

Les escoles Eduard Toda i General Prim perdran una línia de P3

Les escoles Eduard Toda i General Prim perdran una línia de P3Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les escoles Eduard Toda i General Prim de Reus perdran una línia de P-3, ja que el nombre de preinscrits no arriba a cobrir les 44 i 46 places respectivament. Així ho han confirmat des dels Serveis Territorials d’Ensenyament. Aquests seran les úniques afectacions a les línies de preescolar dels centres educatius reusencs per al curs escolar 2016-2017.

Tot i això, aquestes dues escoles no són les úniques on les preinscripcions no arriben a cobrir l’oferta de places. En total 7 centres educatius de la capital del Baix Camp es queden per sota, segons les dades de preinscripció del passat 25 d’abril.

D’entre aquestes destaca especialment l’escola Misericòrdia, que, sumant la previsió dels germans, només arriba a 11 futurs alumnes, d’un total de 22 places que ofereix el centre. D’altres, com l’escola Els Ganxets, s’ha quedat a només un alumne, tenint una demanda de 22 infants i una oferta de 23 places. El mateix ha passat amb el Col·legi Maria Rosa Molas, on s’han preinscrit 49 alumnes per 50 llocs. Tot i això, des d’Ensenyament mantindran les seves dues línies, ja que aquest cas només es redueix a un alumne. L’escola Pompeu Fabra, disposa de 22 places i només se n’han sol·licitat 17. Per últim, estan els centres Eduard Toda, que de 44 places, amb dues línies, només n’omplirien 39, i el General Prim només s’han demanat una mica més de la meitat, 26 places de 46 possibles.

Pel que fa a totes aquestes línies que no arriben al mínim que es demanava, des d’Ensenyament asseguren que no es tancarà cap escola i el futur curs es desenvoluparà amb menys alumnes. Així mateix ho va corroborar anteriorment la directora Territorial d’Ensenyament, Sílvia Rodes, després de la Taula Mixta d’Ensenyament duta a terme al mes d’abril.

Escoles amb més demanda

Per altra banda, hi ha centres educatius que han sofert la situació inversa i han obtingut més demanda que de l’oferta de què disposen. El col·legi La Salle encapçala el rànquing com el centre amb més demanda. En total, segons les últimes dades de preinscripció, 106 famílies van sol·licitar plaça per als infants que iniciarien el curs de P3. En canvi, l’oferta era només de 75.

Els altres dos centres que ofereixen el mateix nombre de places i tenen més demanda són el col·legi Pare Manyanet i el col·legi Sant Josep. Per la seva banda, l’escola Joan Rebull és l’altre de 4 centres que disposen de 3 línies, aquestes amb un total de 69 places.

Hi ha 16 escoles més de Reus que tenen una demanda superior al nombre de places disponibles. Segons les xifres, els centres concertats reben més peticions.

Dels 28 centres que hi ha a la ciutat reusenca només un ha omplert exactament les 25 places que tenia disponibles: el col·legi Sant Pau.

Tota aquesta problemàtica s’ha produït arran de la davallada de la natalitat de l’any 2013 respecte al 2012. Concretament són 200 nens i nenes menys. «Es tracta de la davallada més important a P-3 dels últims 30 anys» van corroborar Rodes i Dolors Sardà, regidora d’Ensenyament a Reus, després de la taula d’ensenyament.

tracking