Diari Més

Urbanisme

La Sedera anirà a terra en pocs mesos i l'Ajuntament «tindrà en compte» els veïns

La Plataforma Salvem la Sedera fa un balanç «positiu» de la reunió celebrada amb Urbanisme i Solvia

La Sedera anirà a terra en pocs mesos i l'Ajuntament «tindrà en compte» els veïns

La Sedera anirà a terra en pocs mesos i l'Ajuntament «tindrà en compte» els veïnsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edifici de la Sedera anirà a terra en poques setmanes i l’Ajuntament «tindrà també en compte» l’opinió dels veïns del seu entorn a l’hora de decidir l’ús a què es destini el solar resultant de l’enderroc de l’antiga fàbrica tèxtil. Són les conclusions de la trobada a tres bandes que va celebrar-se ahir entre la Plataforma Salvem la Sedera i representants de l’Ajuntament de Reus i de Solvia, la immobiliària del Banc Sabadell i propietària dels terrenys en qüestió. El col·lectiu veïnal la reclamava des que transcendís la determinació de Solvia de fer desaparèixer l’immoble per tal de plantejar la qüestió sobre «per què la Sedera ha d’anar a terra» com també de mostrar el rebuig a una de les opcions que sospesava el consistori per a l’espai, que passava per ubicar-hi una zona d’aparcament contra la qual la plataforma ha recollit 350 signatures de «veïns afectats».

«El futur del solar encara està a l’aire i, en general, som allà on érem», apunta el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, present ahir a la reunió i que ha vehiculat el diàleg amb el veïnat en les darreres setmanes. Arza explica que la voluntat de l’Ajuntament és «que l’enderroc es faci bé i tot quedi en bones condicions» i assegura que, més enllà d’això, «es tindrà en compte l’opinió dels veïns», els quals rebutgen l’opció de convertir el solar en una zona verda o un espai d’aparcament. El regidor puntualitza que la possibilitat que l’antiga fàbrica no s’enderroqués no ha arribat a estar sobre la taula i recorda que la determinació de tirar endavant la demolició «és de Solvia, que en té la propietat».

Al capdavant de la Plataforma Salvem la Sedera, Alfonso Berbel fa un balanç «positiu» de la trobada celebrada ahir tot i mantenir-se en la convicció que «no volem l’aparcament, que ja estava acordat i lligat, ni tampoc que s’hi facin pisos. I estem disposats a renunciar a tenir un centre cívic i quedar-nos amb el local que tenim, si és així que aconseguim que no s’hi posin». Berbel detalla que «des de Solvia ens han comunicat que fa uns dies que va demanar l’enderrocament de la Sedera i continuen dient que ho han de fer perquè no reuneix les condicions de seguretat» i apunta que «també ens han plantejat que el solar es destinés a un tema comercial complementari a la indústria, però encara ens preguntem quina és aquesta indústria». Els veïns es reuniran per parlar de la situació el proper 18 de maig.

tracking