Diari Més

Política

La CUP, PSC i PP estan en contra de la nova ordenança de civisme

Tots els partits de l’oposició es mostren descontents sobre el procés participatiu que s’ha dut a terme

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb una nova ordenança de civisme sobre la taula i a punt per ser votada durant el ple municipal de demà a l’Ajuntament de Reus, tres dels quatre partits de l’oposició, la CUP, PP i PSC, mostres la seva negativa o el seu desconcert a l’hora d’aprovar-la.

Per ara només el Partit Socialista de Reus ha mostrat clarament el seu vot en contra. «Es tracta de la mateixa ordenança maquillada» afirma Andreu Martín regidor socialista, que, a més, afegeix que «ja vam votar en contra en el seu moment i ara farem igual». Martín titlla «d’ideològica» la nova ordenança, i que només reflecteix les idees polítiques de determinats partits. El socialista assegura que només se n’ha fet una modificació parcial i sembla més «un llistat d’allò que els ciutadans poden fer o no. En definitiva, és una normativa fiscalitzadora per a les persones». El Partit Socialista de Reus va ser una de les formacions que va votar a favor de suspendre l’ordenança fiscal el passat 2015.

Per la seva banda, el Partit Popular de Reus, assegura que tampoc votarà a favor de la nova proposta. Segons ha afirmat Sebastià Domènech, els populars encara no tenen clar si s’abstindran o votaran en contra. «Hi ha articles ambigus i al final una ordenança ha de ser clara i s’han de definir molt bé els objectius i les sancions», explica Domènech, a quin no li agrada el canvi d’actitud de Convergència i Unió en els últims mesos. És precisament per aquest canvi de criteri convergent que pensen no votar a favor, assegura el regidor popular. També ha declarat que es tracta d’una ordenança de civisme que «ha quedat molt diluïda». Cal recordar, però que PP de Reus va votar en contra de suspendre l’ordenança que hi havia.

Pel que fa a la Candidatura d’Unitat Popular, no han volgut posicionar-se sembre el seu vot, ja que, tal com afirma Oriol Ciurana encara ho han de sotmetre a assemblea popular. Tot i això, el regidor de la CUP assegura que «quedarà igual que la que ja hi havia» i que no n’acaben de veure la legitimitat necessària. A més, assegura Ciurana «moltes de les propostes no es poden aprovar perquè les regula un altre ens».

En canvi, Ciutadans és l’únic dels partits de l’oposició que es mostra favorable a la proposta de nova ordenança de civisme. «Encara no sabem si votarem a favor o ens abstindrem, però no la tombarem» assegura Juan Carlos Sánchez. A més, el regidor de Ciutandans fins i tot la proposta «està millor que l’anterior».

Negativa al procés participatiu

Amb el que sí coincideixen els quatre partits de l’oposició és en el procés participatiu que es va dur a terme per a fer la proposta de la nova ordenança de civisme.Andreu Martín el qualifica de «pobre» i des de la CUP i Ciutadans critiquen que hi ha hagut «filtracions», ja que a final només s’ha fet cas d’allò que ens polítics volien. Tampoc el Partit Popular s’ha mostrat favorable a com s’ha dut a terme tot el procés.

El Partit Popular presentarà una moció al ple sobre l’ampliació del consell d’administració de l’Hospital i es mostren disposats a cedir la seva plaça al comitè d’empresa. Per la seva banda, la CUP, vol redissenyar i dinamitzar el Parc de Nadal i fer una auditoria sobre el deute.

tracking