Diari Més

Guardó

El projecte 'Dibuixa'm Reus!' de Còdol Educació rep el premi Baldiri Reixac

Els guardons estan organitzats per la Fundació Carulla
El Baix Camp ha rebut quatre premis més en la categoria d'alumnes

El projecte 'Dibuixa'm Reus!' de Còdol Educació rep el premi Baldiri Reixac

El projecte 'Dibuixa'm Reus!' de Còdol Educació rep el premi Baldiri ReixacCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El treball Dibuixa’m Reus! Un joc de mirades: art, pedagogia i patrimoni, de Maria Adzerias i Albert Morelló, de Còdol Educació de Reus, ha estat guardonat amb un premi Baldiri Reixac a mestres i professors, que atorga la Fundació Carulla i que està guardonat amb 4.000 euros.

El jurat ha destacat en el seu veredicte que la distinció es dóna«a una proposta realitzada a les escoles de Reus amb l’objectiu que els infants coneguin i es facin seva la ciutat i el seu patrimoni, a través d’un treball artístic. El projecte, adreçat als alumnes de 2n, 3r i 4t de primària, va comptar amb la participació de quinze escoles de la ciutat i de més de set-cents alumnes. Aquest diàleg entre art, pedagogia i patrimoni va culminar en l’organització d’una exposició i la publicació d’un llibre, titulat Reus de la mà dels infants, que recull les obres dels nens i nenes i la reflexió sobre el procés».

Més premiats al Baix Camp

A més, la comarca del Baix Camp també ha tingut quatre Premis Baldiri Reixac més en la categoria d’alumnes. En aquest cas, amb guardons dotats de 700 euros cadascun.

Els premis han estat per a 'Cinc històries en postals', dels alumnes de 5è de primària de l’escola Teresa Salvat Llauradó, de l’Aleixar, amb la mestra Àngels Bigorra; 'Science Week', celebració de la setmana de la ciència, d'Andrea Bueno i Àfrica Guzmán, alumnes de 4t d’ESO de l’institut Roseta Mauri, de Reus, amb la professora Maria Jesús Blasco; 'Un conte amb experiments', del mateix centre, d’alumnes de 1r d’ESO, elaborat amb la professora Anna Giróm, i 'La guerra dels 40 anys. La repressió franquista a la Selva del Camp', de Joan Milà, alumne de 2n de batxillerat de l’institut Joan Puig i Ferreter, de La Selva del Camp, amb el professor Gerard Carceller.

Reconeixement a l'escola catalana

Aquesta XXXVIII edició dels Premis Baldiri Reixac, corresponent al curs 2015-2016, ha estat dotada amb 100.100 euros, repartits entre les categories d’escoles, mestres i alumnes de l'àmbit dels territoris de parla catalana. Els premis, que atorga la Fundació Carulla, estan destinats a l’estímul i al reconeixement de l’escola catalana i de qualitat.

El projecte 'Dibuixa'm Reus!' de Còdol Educació rep el premi Baldiri Reixac

El projecte 'Dibuixa'm Reus!' de Còdol Educació rep el premi Baldiri ReixacCedida

tracking