Diari Més

El jutge investiga a tota la plantilla de Traiber

Se'ls acusa de prevaricació, malversació de fons públics, delicte contra la salut públic i blanqueig de capitals, entre altres

Expersonal de Traiber acudeix al jutjat sense defensa i declararà el 17 de maig

Expersonal de Traiber acudeix al jutjat sense defensa i declararà el 17 de maigCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular del jutjat número 3 de Reus investiga tota la plantilla del fabricant de pròtesis Traiber, excepte a la treballadora que va denunciar irregularitats i que va desencadenar la investigació, han informat a Efe fonts pròximes al cas.

El jutge els investiga per prevaricació, malversació de fons públics, alteració de preus en concursos públics, tràfic d'influències; falsedat documental, delicte contra la salut pública, blanqueig de capitals i omissió del deure de perseguir delictes.

El magistrat vol aclarir la responsabilitat dels empleats en la fabricació i venda de les pròtesis de maluc, genoll i columna denunciades per una extreballadora a l'Agència Espanyola del Medicament, que va derivar en una alerta sanitària a l'octubre del 2014 amb milers d'afectats.

Diversos dels empleats ja han declarat davant l'instructor i la següent citació està prevista per al pròxim 17 de maig.

Destaca el relat d'una de les treballadores, que va abandonar voluntàriament l'empresa perquè se sentia incòmoda i li devien salaris, segons aquestes mateixes fonts.

L'experiència personal relatada és que el criteri empresarial de Traiber era purament econòmic, per estalviar despeses, sense buscar cap excel·lència i que, per exemple, es fumava a llocs no autoritzats i que els procediments no eren gaire rigorosos.

En aquesta línia, segons altres treballadors, Traiber va optar per certificar els seus productes a Eslovàquia, molt més econòmic que la quantitat d'entre 10.000 i 40.000 euros que costava obtenir el certificat CE, imprescindible a la Unió Europea.

tracking