Diari Més

Economia

7 de cada 10 empreses no preveuen noves contractacions

La Cambra de Reus ha presentat la novena onada del Radar Cambra, un estudi que reflecteix les percepcions conjunturals dels empresaris

7 de cada 10 empreses no preveuen noves contractacions

7 de cada 10 empreses no preveuen noves contractacionsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 71,19% de les empreses no preveu ampliar la seva plantilla en un futur immediat. Aquesta és una de les conclusions que s’ha extret de la presentació dels resultats de la novena onada del Radar Cambra. L’estudi, fet amb el suport del gabinet CERES, recull la percepció sobre la conjuntura de les empreses del territori que engloba la Cambra de Reus. Les inversions empresarials també estan estancades, segons revela l’estudi. I és que un 72,88% dels enquestats assegura que no augmentarà la inversió i es mantindran tal com estan actualment.

Malgrat que les xifres de futur denotin una parada, el cert és que un 32,2% de les companyies preguntades assegura que la seva xifra de negoci ha augmentat respecte l’últim trimestre del 2015. I un 42,37% afirma que es manté igual. Les previsions també són positives pel que fa a la xifra de negoci, ja que el 52,24% espera augmentar-la el pròxim trimestre.

Facilitats per invertir

Pel que fa a la percepció de la situació econòmica a la zona, tres quartes parts dels enquestats consideren que és regular, però estable. I és que el prop del 50% dels consultats consideren que la conjuntura està igual que l’any passat. El 44%, per la seva banda, creuen que ha millorat.

Aquesta edició del Radar Cambra ha volgut fer especial menció a les facilitats que aporten els municipis a l’hora de fomentar l’activitat empresarial. El 66% opina que la localitat des d’on efectuen la seva activitat facilita el desenvolupament empresarial. Així mateix, un 61% creu que es possibilita la captació de noves inversions i la mateixa xifra també considera que s’afavoreix la creació de noves empreses.

tracking