Diari Més

TRADICIONS

La presència del Ball de Diables a la Festa de Sant Pere, en perill

L’Ajuntament de Reus vol posar en vigor la directriu europea sobre el foc que impedirà a menors de 8 anys sortir amb l’entitat

La presència del Ball de Diables a la Festa de Sant Pere, en perill

La presència del Ball de Diables a la Festa de Sant Pere, en perillOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ball de Diables de Reus es planteja la possibilitat de no sortir als actes festius del pròxim Sant Pere. I és que a mitjans de març l’entitat va tenir una primera reunió amb l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) on se’ls va comunicar que l’Ajuntament de Reus vol aplicar una directriu europea sobre el foc, fet que fa perillar la presència dels diables als actes de la ciutat.

La normativa europea es va aprovar l’any 2010 i la llei espanyola l’ha anat incorporant a poc a poc. No va ser fins al passat 2015 que es va incorporar una directriu que especificava que els menors de 8 anys no poden manipular elements pirotècnics. Ara l’Ajuntament de Reus pretén posar en vigor aquesta normativa.

Comencen les negociacions

Des de l’entitat Ball de Diables de Reus asseguren que «si les coses no se solucionessin, no sortirem». Són més de 30 els infants a qui afectaria l’entrada en vigor de la nova llei i, per tant, els membres de l’entitat no volen que aquests nens es quedin sense poder fer ús de les carretilles. «Intentarem negociar fins al final», afirmen des de l’entitat festiva, que, a més, esperen una trobada amb els membres de Govern de l’Ajuntament de Reus per intentar arribar a un acord.

La regidora de cultura, Montserrat Caelles, assegura estar mantenint converses tant amb l’entitat reusenca com amb les administracions públiques, tant les subdelegacions del Govern com amb la Generalitat de Catalunya, per «veure de quina manera la festa major pot continuar sent la mateixa de sempre». Caelles també afegeix que des del moment que una normativa entra en vigor, l’Ajuntament es veu en l’obligació de complir-la: «En el moment que es marca o s’obliga en el compliment d’una llei, una administració com un ajuntament no pot fer cas omís en aquestes advertències o recomanacions».

Des de Ball de Diables esperen arribar a un acord, ja que ambdues parts són les principals interessades en què l’entitat reusenca continuï amb la seva activitat com ho ha vingut fent tots els anys anteriors a l’aplicació de la normativa.

tracking