Diari Més

Oci

La pluja de l'any passat posa en perill les Barraques d'enguany

La Coordinadora de Barraques anuncia que si es manté el pressupost actual, l’any vinent no hi haurà concerts

La pluja de l'any passat posa en perill les Barraques d'enguany

La pluja de l'any passat posa en perill les Barraques d'enguanyFacebook - Barraques de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora de Barraques anuncia que l’organització de les Barraques d’aquest any està sent més complicada que en edicions anteriors. El primer conflicte sorgeix pel pressupost que l’Ajuntament de Reus ha destinat per aquesta edició. El president de les Barraques de Reus, Adrià Llorach creu que «amb aquests diners és impossible fer un acte mínimament digne». Per aquest motiu la coordinadora es va posar en contacte amb l’Ajuntament per demanar un augment del pressupost però la proposta es va declinar. A més, des de la junta anuncien que «hem reduït els costos i encara ens falten 8.000€ de pressupost». Per poder aconseguir aquests diners, la coordinadora va demanar que l’Ajuntament facilites l’organització de diferents actes que permetessin aconseguir guanys. Un exemple d’aquestes iniciatives és el vermut Barraquer que tindrà lloc aquest dissabte 30 d’abril a la Plaça del Baluard. Aquest fet va ocasionar un segon conflicte, ja que Llorach assenyala que «des del Departament de Mobilitat i des de la regidoria de Culturano ens han facilitat l’organització de l’esdeveniment fins que vam amenaçar en suspendre les Barraques».

Reducció del pressupost

La junta de Barraques també reclamen que els pressupostoscada any són més limitats i que l’organització d’esdeveniments massius cada cop és més complicat. Llorach explica que «després dels accidents del Madrid Arena hem hagut d’establir un projecte d’autoprotecció que té un cost de 10.000€».

La pluja com a principal inconvenient

El cost dels concerts és subvenciona a través dels ingressos que proporcionen les diferents barraques que participen els anys anteriors. La pluja de l’any passat va provocar la suspensió dels concerts i de les Barraques a la nit de Sant Joan. Aquest fet va ocasionar prop de 12.000€ de pèrdues respecte les edicions anteriors. És per això que el president de Barraques anuncia que per aquest any s’ha realitzat un protocol elèctric que impedeixi que l’Ajuntament tanqui les Barraques en cas de pluja. Des de la coordinadora anuncien que en cas de pluja i amb la falta de pressupost d’aquest any, l’any vinent les Barraques de Reus s’organitzarien però sense concerts.

tracking