Diari Més

Habitatge

Els pisos de la Patacada s'ofereixen en adjudicació directa i rebaixen els preus

El lloguer oscil·la entre els 300 i els 398 euros amb traster inclòs per a residències d’una o dues habitacions al barri del Carme

Una imatge d'arxiu dels habitatges, un cop enllestits.

Els pisos de la Patacada s'ofereixen en adjudicació directa i rebaixen els preusOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Part dels 46 habitatges de protecció oficial inclosos en la promoció de la Plaça de la Patacada tornen a estar disponibles per al lloguer, ara, amb un 20% de rebaixa respecte al preu inicial i en adjudicació directa. Tot i que, en el moment que va celebrar-se el sorteig per la primera adjudicació dels pisos, al desembre de 2014, unes 475 persones estaven inscrites al Registre de Sol·licitants d’Habitatges de Protecció Social de Catalunya a l’espera d’accedir-ne a un a Reus, finalment el procés va concloure amb alguns habitatges buits arran de renúncies dels que tenien dret a accedir-hi i de la manca de candidats que s’ajustessin als requisits de les bases per a fer-ho, i es posen de nou a l’abast de la ciutadania.

D’aquests 46 habitatges amb què compta la promoció a la plaça de la Patacada, 28 són d’una i 18 de dues habitacions, i tenen una superfície útil que oscil·la entre els 41,25 i els 59,20 metres quadrats. Tots els pisos disposen d’una plaça d’aparcament i d’un traster vinculat. Els habitatges tenen sala d’estar-cuina, lavabo, i cambra de caldera-assecador de roba. Tots compten amb sala i un dormitori amb façana, mentre que l’accés, la il·luminació i la ventilació de la resta d’espais es fa a través d’un gran pati. A més, el conjunt consta de 53 places d’aparcament més, no vinculades als pisos. La seva execució s’havia aturat quan estava completada fins al 85%, anys enrere, i ha sigut aquest 15% el que s’ha estat enllestint fins a mitjans de l’any passat. A la planta 1 de l’edifici hi ha situat el Centre Cívic del Carme, a la immediatament inferior es troben els 53 aparcaments lliures i al tercer soterrani hi ha tant els aparcaments que sí que van lligats als habitatges com els respectius trasters.

Dos anys d’empadronament

Els requisits que han de complir els sol·licitants són, entre altres, comptar amb ingressos anuals mínims de 12.000 euros anuals i no tenir cap habitatge en propietat. També han de complir una entre les següents tres condicions: estar empadronats a Reus amb una antiguitat mínima de dos anys o haver-ho estat anteriorment amb la mateixa antiguitat, i treballar a Reus també amb una antiguitat de mínim dos anys. Les clàusules són pràcticament les mateixes que s’havien plantejat, al seu moment, en celebrar-se el primer sorteig per l’adjudicació dels pisos. El preu del lloguer per a aquests habitatges oscil·la entre els 300 i els 398 euros.

El passat 10 de desembre, el Consell d’Administració de Redessa va aprovar una rebaixa en el preu del lloguer d’un 20%, segons anunciaven ahir des de Reus Desenvolupament Econòmic. Aquesta es va aconseguir reduint el preu del lloguer de l’aparcament i del traster a 1 euro al mes, per cada concepte i com a preu simbòlic. Abans de la reducció, el preu del règim general –que incloïa l’aparcament i el traster però deixava les despeses a banda– per a aquesta promoció al barri del Carme era d’entre 300 i 336 euros pels pisos d’una habitació i d’entre 360 i 409 euros pels de dues habitacions, i aquests estaven «diversificats» per atendre col·lectius específics. Els interessats en accedir als pisos poden adreçar-se a l’oficina d’habitatge a través del telèfon 977 010 869 o del mail habitatge@redessa.cat.

La darrera promoció protegida

Aquesta és la darrera promoció en part d’habitatges de protecció oficial que l’Ajuntament està pendent d’acabar de lliurar, després de les de Mas Bertran I, Mas Bertran II o la Granja Massó. El lloguer complet d’aquests 46 pisos a la Patacada faria ascendir fins vora 160 el nombre d’habitatges de protecció oficial executats des de Gupsa a Reus i lliurats en aquest règim als seus arrendataris. Pel que respecta als pisos impulsats des de la Generalitat de Catalunya amb què també compta la capital del Baix Camp, actualment n’hi ha 321 al municipi dins un total de 1.617 a la demarcació de Tarragona. L’última vegada que se’n van lliurar a Reus va ser l’any 2012, i van ser 24. Després, l’agència de l’Habitatge de Catalunya va posar en marxa el Pla de xoc per intentar mobilitzar-los i adjudicar-ne els que restaven buits.

tracking