Diari Més

Olor de roses i llibres a la plaça del Mercadal

La plaça del Mercadal ha estat, un any més, escenari principal dels actes de Sant Jordi a Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Roses i llibresinunden, un any més, la plaçadelMercadal de Reus. El punt més cèntric de la ciutat i els seus voltants s'han omplertde parades per oferir, a tothom que ho vulgui, la possibilitat de comprar el llibredesitjatila rosa per la parella, amics o familiars. Tant llibreries com associacionss'han instal·lat a la mateixa Mercadal, ala plaça del Castell i al voltant de la Prioral de Sant Pere,fentdel nucli antic un espaipled'ambient i festivitat.

Aquestany, en caureendissabte, les parades esperenatendre força més gent que l'any passat. I és que durant el matí, la part del dia que sol ser més tranquil·la quan Sant Jordi cau entre setmana-ja quemajoritàriament són els centres escolars els que visiten la plaça-, aquesta diada 2016 ja ha agrupatun bon nombre de persones que s'han apropat a la Mercadal per comprar els llibres i les roses, fins al punt que era difícil accedir als volums d'algunes de les parades.

A més de les activitats pròpies de la diada de Sant Jordi, el consistori també ha organitzat altres actes, entre els quals destaquen les signatures de llibres dels autors locals, les sessions familiars de contes que aquestshan explicat a nens i nenes al llarg del matí, i l'exhibició castellera d'un quart de 9 del vespre, a més dela cercavila i posterior encesadel Drac, el Drac petit i la Víbria de Reus, que clouenla diada desprésdels castells dels Xiquets de Reus.

Autors locals

Com cada any, el consistoriisntal·la a la plaça la paradamunicipal, on els autors locals en són els protagonistes. Marta Magrinyà, amb 'La força del vent;Francesc Salas, amb 'La sardana ballada a Reus, han passat més de cent anys'; Enrique Suárez, amb'Reus, inventari general'; iM. Àngels Ollé i Pere Prats, amb l''ABZ de Reus són algunsdels escriptorsreusencsque presentenobranova aquest Sant Jordi. La presentacióoficial dels seus llibres va tenir llocel passat dimarts a la Biblioteca Central Xavier Amorós, amb un acte que va reunir més de 40 escriptors i escriptores de Reus.

Sant Jordi amb autors locals

Sant Jordi amb autors localsElena Pedrola

Olor de roses i llibres a la plaça del Mercadal

Olor de roses i llibres a la plaça del MercadalElena Pedrola

tracking