Diari Més

Turisme

Revoquen la llicència a l'agència denunciada per vendre bitllets «falsos»

La Generalitat retira el permís a Lady Ar Tour, precedent de World Travel i que al 2014 registrava reclamacions per viatges suposadament inexistents

Revoquen la llicència a l'agència denunciada per vendre bitllets «falsos»

Revoquen la llicència a l'agència denunciada per vendre bitllets «falsos»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya ha revocat la llicència per operar a l’agència de viatges Lady Ar Tour, anteriorment ubicada al carrer del Roser i que va rebre denúncies per la comercialització de bitlles d’avió suposadament falsos. De fet, Lady Ar Tour era el nom que rebia el negoci de venda de paquets vacacionals abans de traslladar-se al Raval de Santa Anna, on la mateixa propietària va tornar a obrir portes llavors sota el nom de World Travel.

Va ser amb la nova retolació –tot i que també s’havien detectat algunes queixes abans–, cap a l’octubre de 2014, quan transcendien els casos de presumpta estafa: un seguit de clients que havien comprat vols a diferents principalment a països sud-americans es trobaven, en arribar a l’aeroport o bé quan intentaven tornara casa des d’aquests països, que els seus bitllets no existien i que els seus noms no figuraven en cap registre. Prop d’una vintena de persones van denunciar públicament haver estat afectades per aquesta situació, que qualificaven en aquell moment d’«estafa».

Resultat d’una inspecció

Els fets van comportar mobilitzacions i tot plegat va desembocar, tot just un mes més tard, en la posada en llibertat de la propietària després de declarar per les denúncies, a l’espera de rebre una citació judicial. Fonts del Departament d’Empresa i Ocupació apunten ara que a l’agència de viatges –que va tancar també la seu al Raval de Santa Anna i que, actualment, no tenia activitat– li ha estat revocada la llicència i s’obre ara per a la propietària un procés d’al·legació de deu dies abans la retirada del permís no sigui completament ferma.

La revocació és el darrer pas d’un procés que va iniciar-se amb una inspecció de l’activitat i l’obertura d’un expedient i que culminarà, si no s’hi presenten al·legacions o aquestes no prosperen, amb l’eliminació de Lady Ar Tour del registre d’agències de viatges. Les mateixes fonts, tot i no concretar el motiu oficial de la revocació de la llicència en aquest cas, apunten com a desencadenants més habituals l’incompliment de la normativa o l’impagament de sancions anteriors.

tracking