Diari Més

Civisme

Reus supera en quatre mesos totes les sancions per incivisme imposades el 2015

La Guàrdia Urbana va aixecar 316 actes l'any 2015 i fins el 17 d'abril d'aquest any ja en porten 331

Reus supera en quatre mesos les sancions que es van aixecar en tot el 2015

Reus supera en quatre mesos les sancions que es van aixecar en tot el 2015Olivia Mollet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana ha superat aquest mes d’abril el número d’actes que va aixecar en tot l’any passat en relació a actituds incíviques vinculades a l’oci nocturn. Durant aquest any, fins al 17 d’abril, ja ha aixecat un total de 331 actes. Durant tot el 2015 en va aixecar 316, i durant el 2014, 204. La majoria de les actes estan vinculades al consum d’alcohol a la via pública.

El reforç dels controls policials contra les actituds incíviques vinculades a l’oci nocturn s’han notat especialment aquest mes d’abril, quan s’han aixecat un total de 175 actes, de les quals 130 han estat per consum d’alcohol a la via pública, 41 per miccionar al carrer i 6 per embrutar els espais públics.

Joaquim Enrech, regidor de Seguretat, assegura que «l’increment del número de controls de la Guàrdia Urbana ve motivat per la voluntat del Govern de Reus de donar resposta a les demandes de la ciutadania per acabar amb les conductes incíviques que generen més molèsties veïnals i, en cap cas, per un increment del número d’actituds incíviques que es produeixen a la ciutat».

Col·laboració amb els locals d’oci

La Junta Local de Seguretat, reunida el passat 1 d’abril, ja va deixar constància que Reus té un oci nocturn de qualitat. L’Ajuntament vetlla perquè es mantinguin els nivells de soroll, seguretat, i civisme d’acord als estàndars de convivència.

La Guàrdia Urbana fa constants contactes amb els propietaris dels locals, per conscienciar envers la necessitat de fer conviure l’oci nocturn amb la resta d’activitats que tenen lloc a la ciutat; i controla les actituds incíviques que es poden produïr a la via pública. Els problemes principals no solen venir donats pels locals, sinó pels clients que quan surten o es troben al carrer i no respecten el descans dels veïns.

La Guàrdia Urbana i els locals d’oci nocturn fan campanyes conjuntes per sensibilitzar els clients que determinades conductes poden causar molèsties als veïns, i que no es pot utilitzar la via pública per a la festa.

Igualment, es fan reunions amb els propietaris dels locals que presenten algun tipus de problemàtica i s'informa als seus responsables de les mesures que han de prendre per evitar molèsties, aldarulls i actes incívics, tant als locals com al seu entorn.

L’incivisme, principal preocupació de la ciutadania

D’acord a les dades analitzades en la darrera reunió de la Junta Local de Seguretat, la principal preocupació de la ciutadania en matèria de seguretat continua sent l’incivisme. En aquest sentit, una de les línies prioritàries de la Guàrdia Urbana és continuar treballant en la conscienciació ciutadana en relació a les conductes incíviques, amb especial atenció a aquells que generen més molèsties i queixes de la ciutadania.

Fruit de la seva activitat inspectora, la Guàrdia Urbana ha obert durant el 2015 un total de 2.150 expedients sancionadors en relació a conductes incíviques, el que representa un 58,79% més que l’any anterior.

Total Beure alcohol a via pública Miccionar a via pública Embrutar la via pública 2014 204 105 77 22 2015 316 173 118 25 2016 (fins el 17 d'abril) 331 234 84 13

tracking