Diari Més

Mobilitat

La URV vol una connexió per a bici entre les facultats i les estacions de bus i tren

L’Ajuntament i BiciCamp estudien la incorporació de nuclis d’aparcaments de bicicletes dins la xarxa de pàrquings municipals de Reus Mobilitat i Serveis

La URV vol una connexió per a bici entre les facultats i les estacions de bus i tren

La URV vol una connexió per a bici entre les facultats i les estacions de bus i trenOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entitat BiciCamp va donar ahir a conèixer, en una trobada oberta al públic a les instal·lacions del Vaporlab, les primeres idees sobre les quals treballa el Pla Director de la Bicicleta de Reus, que serà una realitat, tal com anunciava el regidor d’urbanisme Marc Arza fa escassos dies, en un marge d’entre vuit i deu mesos. La cita, a què van assistir, a banda de representants de BiciCamp i el propi Arza, també l’arquitecte de l’Ajuntament de Reus Gabriel Bosques i altres integrants de la comissió especial que perfila el pla, va servir per posar sobre la taula algunes de les qüestions que s’estan analitzant en el marc de la seva redacció. Una d’elles és la voluntat de la URV de trobar la fórmula per donar lloc a una connexió entre les facultats amb què compta a la ciutat i les estacions de bus i tren.

Tal com explicava Bosques, la petició de la institució educativa és una de les primeres respostes a l’anunci, la setmana passada, de les primeres mesures preses pel consistori en el context d’aquesta nova relació amb la bicicleta i que es resumeixen en l’obertura del nucli antic al trànsit a pedals. «El punt de vista d’aquest tipus de col·lectius és important perquè pot obrir noves vies i ha de ser també tingut en compte», explicava l’arquitecte, que detallava que «la URV proposa buscar una manera d’enllaçar aquests tres punts d’una manera segura. Potser donant lloc a un sistema de lloguer de bicis per agafar-les a un punt i deixar-les a l’altre, o potser mitjançant un espai on els estudiants puguin deixar la seva bici aparcada».

Arza apuntava també la idea de la comissió d’estudiar la possibilitat que els aparcaments de la xarxa municipal que gestiona Reus Mobilitat i Serveis incloguin nuclis d’aparcament per a bicicletes. Tot plegat suposaria «aprofitar uns espais que ja tenim i que són molt bons per oferir un servei que fins ara no hi havia» tot i que, als pàrquings, «preocupa la seguretat en el moment d’entrada i de sortida i com es podrien adaptar les barreres per permetre l’accés de bicicletes sense que s’hi colessin també les motos».

Un canvi de mentalitat

Des de BiciCamp, el president Josep Maria Galofre insistia en la importància que el futur Pla Director de la Bicicleta a Reus vagi acompanyat, més enllà dels canvis que es produiran a la ciutat, també «d’una part de formació de canvi de pensament i de conscienciació de la població». En la mateixa línia, Arza destacava la rellevància d’aquest apartat tenint en compte que «un cop tot es posi en marxa, i per evitar que no topin els interessos d’uns i altres, la ciutadania haurà d’haver comprès els beneficis de la circulació en bicicleta, i no entendre només que potser això significarà l’eliminació d’un espai que abans servia com a aparcament o la conversió d’una zona blanca en blava o taronja».

Reus Pedala, ara tot l’any

Sota l’objectiu de promoure un ús quotidià i segur de la bicicleta, BiciCamp prepara l’edició 2016 del Reus Pedala, que s’estén durant tot l’any i donarà l’opció de «descobrir la bicicleta com a mitjà de transport ideal per recórrer la ciutat, acostar-nos a la cultura, fer salut i convertir-nos en ciutadania responsable i solidària». El programa consta de 18 activitat, 17 de les quals són rutes en bici que s’han programat pensant en arribar a tot tipus de públic. El col·lectiu prepara per al mes de setembre de nou una pedalada reivindicativa del 1,5 de distància a la carretera imprescindible per a la seguretat dels ciclistes.

tracking