Diari Més

Medi ambient

Les plagues de paneroles gairebé es quadrupliquen des del 2011 a Reus

El consistori ha augmentat el pressupost destinat al seu control i prevenció

Les plagues de paneroles gairebé es quadrupliquen des del 2011 a Reus

Les plagues de paneroles gairebé es quadrupliquen des del 2011 a ReusAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les plagues de paneroles no paren de créixer any rere any a Reus. El nombre de plagues controlades a la ciutat gairebé s'ha quadruplicat des del 2011, passant de les 36 d'aquell any a les 130 del passat 2015. I pel que fa al nombre de plagues en general, tant de paneroles com d'altres insectes, també ha augmentat molt, duplicant-sedes del2010. S'ha passat, doncs, de les68 controlades el 2010 a les 156 del passat any. És per això que des del consistoris'ha augmentat el pressupost destinat al seu control i prevenció. Aquest 2016, respecteal passat any, el pressupost s'ha triplicat,passant dels 10.992,85 euros del 2015 als33.845 eurosaquest 2016.

El departament de Salut Pública de l’Ajuntament atribueix l’increment de plagues de paneroles a factors principalment ambientals. Per una banda,l’adaptació que ha fet la panerola americana a situacions de sequedat i la disminució de la seva por a la llum han fet que pugui colonitzar altres zones. Per altra banda,les condicions climàtiques de calor i sequedat han propiciat la seva reproducció i expansió, i la quantitat de menjar que es llença a les clavegueres ha fet que augmenti la seva reproducció.

El consistori, amb aquest augment de pressupost, milloraels sistemes de tractament, i incrementa les actuacions preventives de tot tipus de plagues, com poden ser els mosquits, les vespes o les formigues, entre d'altres.El nou servei complementarà les tasques que Aigües de Reus ja realitza en el manteniment de la xarxa de sanejament. Actualment, mitjançant tècniques d’inspecció amb robots equipats amb càmeres de televisió i programes informàtics, l’empresa ja s’encarrega del seguiment de la presència d’aquests insectes en les xarxes de sanejament, tot disposant d’informació acurada dels llocs on hi ha més o menys incidència, en quines èpoques de l’any, etc.També s’inclou servei telefònic de 24 hores els 365 dies de l’any per tal d’atendre les incidències.

tracking