Diari Més

Gent Gran

L'Associació de Gent Gran reclama facilitats per accedir a les residències públiques

El col·lectiu xifra en 450 les persones en llista d’espera a Reus i comarca

L'Associació de Gent Gran reclama facilitats per accedir a les residències públiques

gent gran, avis, àvies,ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Gent Gran de Reus i el Baix Camp ha emès un comunicat on denuncia la situació de pobresa, «solitud i exclusió social en què es troba una part important de les persones grans de la nostra ciutat». El col·lectiu manté que va celebrar el passat novembre de 2015 una trobada amb representants polítics del municipi per mirar de trobar una solució a les qüestions que inquieten aquells que pateixen aquestes situacions i que, malgrat l’esforç, els seus drets «sempre» han estat «menystinguts». L’associació apunta també com a un dels problemes prioritaris les dificultats per accedir a una de les places públiques a les residències de Reus i el seu entorn, i xifra la llista d’espera per aquests centres en «450 persones».

El document detalla que, el passat 16 de novembre de 2015, «vam convocar els partits polítics representats a l’Ajuntament de Reus. A la reunió van assistir d’Ara Reus, CUP, ERC, PP, i PSC. També i ser present Josep Montaner, president del Consell Consultiu de la Gent Gran de Reus» i que «en aquesta reunió els hi vam explicar la situació de pobresa, solitud i exclusió social en què es troba una part important de les persones grans de la nostra ciutat».

Preus «impossibles de pagar»

A la cita, «també vem fer referencia a les dues residències construïdes amb recursos públics: una Horts de Miró de 70 places, que fa sis anys; és tancada, l’altre al Barri Fortuny, de 64 places que, després de cinc anys també d’estar tancada, es va a posar en servei al març del 2015, amb 32 places; 20 de les quals públiques i 44 restants que les han transformat en privades amb el consentiment del nostre alcalde Carles Pellicer», continua el comunicat. El text subratlla que la llista d’espera per accedir a aquestes residències, entre Reus i el Baix Camp «és de 450 persones».

En el transcurs de la reunió, «també els vam comunicar que el 52 % del nostre col·lectiu és al límit de la pobresa». «Els representants polítics que assistien a la reunió ens van prometre que aviat tindríem informació dels resultats de la trobada. Som a abril del 2016 i encara no en sabem res», es queixa l’Associació de Gent Gran de Reus i el Baix Camp en el comunicat, i diu que «és imperdonable que es construeixin residències privades, amb recursos públics, amb uns preus impossibles de pagar per la gran majoria de la gent gran que cobra pensions de 700 a 900 euros. Mai no podran accedir a una residència».

El col·lectiu de gent gran finalitza el document destacant que «tampoc ens creiem que l’any passat Sanitat obligués a tancar la residència privada concertada d’Alforja. Ho podien haver fet el 2012 quan es va posar en servei la residència de Misericòrdia».

tracking