Diari Més

Mobilitat

L'aerolínia francesa Hop! retira l'aposta per Reus, que finalment no tindrà ruta a París

La companyia havia realitzat la reserva per operar des de l’Aeroport durant la temporada d’estiu però ha decidit cancel·lar-la sense arribar a estrenar-se

L'aerolínia francesa Hop! retira l'aposta per Reus, que no tindrà ruta a París

L'aerolínia francesa Hop! retira l'aposta per Reus, que no tindrà ruta a ParísOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aerolínia francesa Hop! canvia el criteri i no establirà finalment la connexió prevista entre l’Aeroport de Reus i el de París/Orly. Tal com apunten fonts d’Aena, la companyia, que havia materialitzat la reserva per operar a les instal·lacions de la capital del Baix Camp durant aquesta temporada d’estiu, va cancel·lar-la per motius propis abans no s’enlairés el primer vol, i no estrenarà la que havia estat anunciada com una de les noves rutes per a l’equipament de cara a aquesta campanya turística. De fet, en aquest moment, Hop! no ofereix tampoc enllaços entre Orly i cap altre aeròdrom entre els de l’estat, i els que manté amb sortida o arribada des d’aquell aeroport es limiten exclusivament a territori francès.

La ruta Reus-París/Orly preveia un únic vol setmanal, que havia d’operar-se cada dissabte de la temporada com a vol comercial, accessible al públic en general través de la venda de bitllets de la pròpia companyia, i que es va arribar a incloure dins la programació d’estiu per a l’Aeroport de Reus que manega Aena pocs dies abans del tret de sortida a la campanya. La qüestió és que, un cop amb la programació tancada, Hop! va decidir no consolidar la reserva per l’operativa que havia realitzat a les instal·lacions reusenques, i la connexió no ha arribat mai a inaugurar-se.

Una de les novetats

París/Orly, Knok/Ireland West, Moscou/Sheremeyevo i Amsterdam/Shiphol suposaven el gruix de les novetats de la campanya turística per a la capital del Baix Camp, on al llarg d’aquestes setmanes s’ofereixen 27 destinacions, ara que Hop! ha retirat la reserva que va fer al seu moment. Tot i que la temporada va iniciar-se el darrer cap de setmana de març, no va ser fins el primer d’abril quan l’aeròdrom va començar a operar les primeres connexions d’aquesta època. Amb tot, el mes tocarà a la seva fi, previsiblement, amb un total de vuit connexions en funcionament: Brussel·les, Leeds, Eindhoven, Frankfurt, Charleroi, Moscou, Manchester i Newcastle. La majoria de companyies que volen des del Baix Camp aquest abril ofereixen bitllets els dimarts, dijous i en caps de setmana, tot i que també hi ha enllaços que s’operen els dimecres i els dilluns. En total, i en finalitzar el mes, les instal·lacions reusenques acolliran una quinzena de vols a la setmana.

Aquest estiu, l’Aeroport de Reus comptarà amb 80.231 places d’arribada més que la temporada turística anterior. L’increment afavorirà un augment del turisme procedent de Rússia, Holanda, Regne Unit i Irlanda. Pel que fa a l’acord amb Coral Travel, el programa de vols des de Moscou s’ampliarà amb un tercer viatge setmanal. Sundio oferirà dos vols setmanals al juliol i a l’agost des d’Amsterdam.

Per la seva banda, Ryanair incrementarà un 7% el nombre de places programades entre l’abril i l’octubre gràcies a l’ampliació de la ruta a Cork i a la recuperació de les de Liverpool, Bristol i Glasgow, que operaran de juny a setembre. Jet2.com augmenta un 50% el nombre de places ofertades. TUI UK-Ireland tindrà una nova connexió amb Knock al juliol i l’agost, mentre que TUI Rússia oferirà dos vols setmanals des de Moscou de juny a setembre. Finalment, Thomas Cook també augmentarà un 13% el nombre de places.

tracking