Diari Més

Promoció

Una Ganxet Pintxo de rècord reparteix 238.000 tapes en la seva desena edició

BiciCamp va posar ahir punt i final a la ruta amb una particular degustació sobre les dues rodes

Un recorregut en bicicleta, a càrrec de BiciCamp, completava ahir les activitats de la Ganxet Pintxo.

Una Ganxet Pintxo de rècord reparteix 238.000 tapes en la seva desena edicióOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Ganxet Pintxo bat un nou rècord de tapes servides en la seva desena edició. En concret, segons dades de primera hora d’ahir, la ruta havia arribat a les 238.000 unitats. Una xifra, aquesta, que supera en 8.000 el número de pintxos de la tardor passada. La magnífica climatologia d’aquests dies sense ni un sol dia de pluja ni mal temps, l’increment d’establiments participants –en aquesta versió primaveral de la iniciativa prenien part 71 establiments– o les diverses activitats paral·leles que s’han programat per celebrar la desena edició expliquen el nou increment.

Tot i així el president de la Cambra, Isaac Sanromà, va voler ahir també posar en valor un cop més la capacitat d’atracció de la ruta com element determinant a l’hora d’explicar aquests extraordinaris resultats. «La Ganxet Pintxo ha tornat a sorprendre’ns. Però res és per atzar. Els establiments han pujat un esglaó a l’hora d’oferir més qualitat. I els clients, sabedors d’aquesta excel·lent oferta, han convertit novament la ruta en un fet excepcional», apunta Sanromà, que es felicita del magnífic ambient d’aquests dies i de l’absència total d’incidents malgrat la gernació que omplia carrers i establiments. A destacar, de manera ben especial, l’afluència registrada aquest darrer cap de setmana i molt especialment ahir dissabte, que va servir perquè molts establiments batessin el seu propi rècord de tapes despatxades.

Un reguitzell d’actes paral·lels

Pel que fa a la programació d’activitats vinculades a la celebració de la desena edició cal destacar l’èxit de la bicicletada programada per ahir amb el suport de BiciCamp. I també la cloenda, dissabte, del cicle Ganxet Pop a Cal Massó amb el cantautor Joan Masdéu. A tot plegat s’afegeixen les visites teatralitzades d’Ans Educació, el concurs del Ganxet Mot amb el Centre de Normalització Lingüística, la col·laboració amb el Festival Quarts de Teatre i la tradicional vinculació amb el CF Reus Deportiu –la iniciativa va portar prop de 220 persones a l’Estadi per veure guanyar els roig-i-negres davant l’Atlètic Balears– elements principals del programa paral·lel.

Una sèrie d’activitats que marquen, segons Sanromà, «el camí a seguir. La ruta ha arribat a un punt de maduresa i d’experiència que ens permet ser molt optimistes de cara al futur. El que cal, però, és ser imaginatius per mantenir la Ganxet Pintxo com un referent de ciutat. I per això, cara a la tardor, hem de continuar en la línia de la programació paral·lela que converteix la ruta en un fet ciutadà de primera magnitud».

El següent repte

Sobre aquesta qüestió el president de la Cambra apunta que la idea és celebrar la propera tardor el cinquè aniversari de la ruta. I fer-ho, com no podia ser d’altra manera, amb alguna activitat popular que serveixi per escampar la festa arreu. Durant els propers dies es donaran a conèixer els establiments guanyadors en cadascuna de les categories convocades. Al llarg de deu dies, la Ganxet Pintxo ha cuinat 71 propostes diferents per tornar a donar lloc a una ruta que mantenia el preu de dos euros i mig pintxo i quinto d’Estrella Damm inclosos.

tracking