Diari Més

Mobilitat

L'Aeroport estrena vuit rutes i operarà aquest abril uns 15 vols a la setmana

Brussel·les, Charleroi, Eindhoven, Frankfurt, Leeds, Manchester, Newcastle i Moscou obren la temporada d’estiu a l’equipament

L'Aeroport tanca el març amb un 6% més de passatgers que al 2015

L'Aeroport tanca el març amb un 6% més de passatgers que al 2015Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les primeres connexions d’estiu ja estan operatives a l’Aeroport de Reus, en una entrada progressiva a la temporada turística que portarà l’equipament de la capital del Baix Camp a acomiadar el mes d’abril amb vuit rutes en funcionament i una quinzena de vols setmanals operant-se des de les seves instal·lacions. Brussel·les, Leeds, Eindhoven, Frankfurt, Charleroi, Moscou, Manchester i Newcastle estrenen una programació que quedava inaugurada el cap de setmana del 2-3 d’abril, amb els enllaços Reus-Charleroi i Reus-Frankfurt. A dia d’avui, a aquests dos s’ha afegit la ruta a Newcastle, a partir del 28 d’abril serà possible viatjar també a Brussel·les i el 30 entraran en funcionament les rutes a Leeds, Manchester i Moscou. L’Aeroport manté, d’altra banda, la connexió amb Eindhoven, dins la temporada d’estiu des del 23 de març tot i present a l’aeròdrom al llarg de tot l’any de la mà de Ryanair.

La majoria de companyies que volen des del Baix Camp aquest abril ofereixen bitllets els dimarts, dijous i en caps de setmana, tot i que també hi ha enllaços que s’operen els dimecres i els dilluns. En total, i en finalitzar el mes, les instal·lacions reusenques acolliran una desena de vols a la setmana: dijous i diumenge a Brussel·les; dimarts, dijous i dissabte a Charleroi; dimecres i diumenge a Eindhoven; dissabte a Leeds; dimarts i dissabte a Manchester; dissabte a Newcastle; i també dissabte a Moscou. Amb l’arribada del maig, l’Aeroport de Reus començarà a operar 17 connexions més i, un cop al juny, se n’obriran igualment de manera progressiva altres 14, fins a completar el total de la programació, que s’allargarà enguany més enllà de l’octubre. La connexió que s’estrenarà més tard és la que enllaça Reus i Manchester, que no estarà en marxa fins el 9 de juliol, en forma de vols xàrter i com a part de paquets turístics tancats de la companyia Transavia.

Precisament aquesta és una de les noves aerolínies per a la campanya a Reus, on conviuran 13 companyies al llarg de l’estiu per donar lloc al total de rutes, entre les quals hi ha novetats com Amsterdam, Knock o Prestwick. L’equipament reusenc comptarà amb 80.231 places d’arribada més que la temporada turística anterior. Aquest increment afavorirà l’augment del turisme de Rússia, Holanda, Regne Unit i Irlanda.

La capacitat de Zaventem

Jet2.com i Thomas Cook Belgium, les aerolínies que operen la connexió entre Reus i l’Aeroport de Brussel·les a la localitat de Zavantem comercialitzen bitllets amb normalitat tal com ho feien abans dels atemptats que s’hi produïen el 22 de març. L’equipament va reobrir portes el primer cap de setmana d’abril, tot i que parcialment i sota estrictes mesures de seguretat. La setmana passada, Zaventem ja era capaç de gestionar uns 8.000 passatgers per hora –prop de 15.000 al dia–, a un 65% de la seva capacitat habitual. Des d’Aena ja va apuntar-se al seu moment que no es preveia que la situació afectés en cap sentit l’Aeroport de Reus i, fins al moment, no s’han anunciat canvis.

La «cinquena pista» d’El Prat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, explicava dijous passat l’aposta per una gestió integrada dels aeroports d’El Prat, Girona i Reus amb la participació d’ajuntaments i cambres de comerç locals, tal com ocorre en diversos estats europeus, ha dit. La intenció és crear una taula que gestioni tots els elements vinculats a la xarxa aeroportuària, i no sols es dediqui a captar noves rutes. El conseller defensa que l’aeroport de Girona es converteixi en «la tercera pista» del Prat, i Reus, en «la cinquena».

tracking