Diari Més

Política

Els regidors de la CUP i Dani Rubio, d'Ara Reus, protagonitzen un moment de tensió al Ple

La CUP ha abandonat els seus escons com a protesta per les paraules de Rubio cap a Xavier Angelergues
​Els treballadors de l'hospital es personen al Ple per denunciar l'impagament dels objectius

Els regidors de la CUP i Dani Rubio, d'Ara Reus, protagonitzen un moment de tensió al Ple Municipal

Els regidors de la CUP i Dani Rubio, d'Ara Reus, protagonitzen un moment de tensió al Ple MunicipalTwitter CGT Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant el Ple Municipal d'aquest matí a l'Ajuntament de Reus, una picabaralla entre els sis regidors de la CUP i el regidor d'Ara Reus, Dani Rubio, ha acabat amb l'abandonament momentani dels seus escons delssis regidors cupaires. El motiu de la decisió han estat les paraules que Dani Rubio, ha adreçat al regidor de la CUP, Xavier Angelergues, referint-se a la hipocresia de defensar polítiques comunistes «quan les declaracions de renda no s’ajusten a aquesta realitat». Segons Rubio, que ha fet referència a l'activitat professional d'Angelerguesen el sector farmacèutic, és «incoherent» el que alguns membres de la Candidatura demanen i la seva vida professional.

Els regidors cupaires, després que Angelergues demanés la retirada de les paraules a Rubio i aquest s'hi negués,han decidit aixecar-se i seure entre el públic assistent al Ple,format majoritàriament per treballadors de l'hospital Sant Joan. Els moments de tensió han continuat, i finalment, després que l'alcalde demanés reiterades vegades a Rubio que demanés disculpes a Angelergues, aquest hi ha accedit, tot i assegurar que no havia atacat personalment al regidor de la CUP.

Impagament dels objectius

Per altra banda, el Ple d'aquest divendres també ha tingut com a protagonistes els treballadors de l'hospital Sant Joan, que han deunciat l'impagament dels objectius del passat any, i han posat pressió a les autoritats per tal de solucionar aquesta situació.

Fa unes setmanes, la presidenta del consell d’administració de l’hospital, Noemí Llauradó, i el director general de Sagessa, Jordi Colomer, anunciavenque el centre havia tancat el 2015 amb un dèficitd'1,6 milions d'euros, aproximadament. Però dintre d'aquesta xifra no s'havia tingut en compte el pagament pendent dels objectius dels treballadors dl centre. Després que aquests denunciessin la informació, els mateixos responsables van reconèixer que la xifra, comptant els objectius, s'elevava als 3 milions d'euros.

tracking