Diari Més

Societat

Denuncien que es jugui a pilota als parcs i les places públiques

Un veí de la plaça Miquel i Pàmies pateix una contusió facial per una pilotada

La plaça Miquel i Pàmies, on està prohibida aquesta activitat.

Denuncien que es jugui a pilota als parcs i les places públiquesOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Ha arribat un punt que hem de mirar a un costat i l’altre en sortir de casa, i això tampoc no ens estalvia rebre una pilotada». Ho explica un veí de la zona del parc Teresa Miquel i Pàmies a què l’impacte d’una pilota, fa deu dies i quan esperava al portal del bloc de pisos on viu, va trencar les ulleres i clavar un dels vidres a la cara. El veí, que prefereix no donar a conèixer el seu nom, ha presentat una denúncia davant la Guàrdia Urbana per demanar «com a mínim, que algú es faci càrrec del cost de les ulleres» i lamenta que «ningú no es preocupi d’una situació que afecta tothom que travessa per aquest parc i per d’altres i que, de fet, l’ordenança de civisme ja regula».

En el document de l’acta de la Guàrdia Urbana, a què ha tingut accés aquest mitjà, queda reflectit el fet que l’home va patir «lesions a la cara pel cop» i que va «haver de visitar-se al Centre MQ, aportant un informe mèdic amb diagnòstic de contusió facial». El propi denunciant apunta que el jove que va xutar la pilota que li va provocar les ferides, va facilitar-li en un primer moment les dades de contacte però «va fugir quan va veure que venia la policia. Si s’hi personen amb l’uniforme, no poden pretendre que els qui estan fent una cosa que no haurien de fer els esperin asseguts». Segons l’afectat, en una tessitura similar es troben, en aquest cas concret, «uns sis blocs amb prop de vuit pisos per bloc» que envolten la plaça. El veí de la plaça Teresa Miquel i Pàmies detalla, amb tot, que «els qui juguen a pilota no són nens petits, sinó joves que poden fer mal amb una pilotada. L’any passat, va tocar-li a una dona gran a què va haver de recollir l’ambulància del terra». A més de la denúncia a la Guàrdia Urbana, l’afectat ha entrat una queixa a l’Ajuntament, com també ho ha fet la seva comunitat de veïns.

L’ordenança de civisme ho regula

L’ordenança de civisme, ara en revisió, contempla la prohibició de jugar a pilota en llocs públics –i anar en bicicleta o patinet– quan eprtorbin altres usuaris, conducta que pot suposar sancions de fins als 1.500 euros. Al moment d’anunciar-se la mesura, alguns col·lectius apuntaven el descontentament per la prohibició.

tracking