Diari Més

Societat

Denuncien conductes incíviques i brutícia al carrer de l'Abadia de Reus

Els veïns apunten acumulació d’orins i de papers als portals dels habitatges i una olor «insuportable»

Una imatge del carrer de l'Abadia, perpendicular a la Prioral i un punt cèntric de la ciutat.

Denuncien conductes incíviques i brutícia al carrer de l'AbadiaOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns del carrer de l’Abadia i el seu entorn denuncien conductes incíviques i acumulació de brutícia a aquest punt, una zona cèntrica de la ciutat i perpendicular a la Prioral. En concret, acusen l’afluència de persones que «orinen als portals i a les portes de les cases», que hi deixen «els papers que han emprat per fer les seves necessitats» i que generen, d’aquesta manera, una «olor insuportable que puja de vegades fins als habitatges». Una de les veïnes afectades i que prefereix no donar a conèixer el seu nom destaca que la problemàtica «es dóna a qualsevol hora del dia» i apunta un fet viscut darrerament: «Cap a dos quarts de quatre de la tarda vaig sentir soroll a la porta de casa meva, m’hi vaig acostar i, en obrir-la, vaig veure uns joves que havien intentat orinar-hi i que marxaven ràpid». La mateixa veïna destaca que la situació ja ha estat posada en coneixement de l’Ajuntament «en diverses ocasions», tot i que «no hem notat que hagin fet alguna cosa, ja que continuem patint aquestes molèsties dia sí i dia també».

Tot i així, les mateixes fonts expliquen que els orins apareixen als portals «i als racons» del carrer de l’Abadia amb especial intensitat «els dijous, divendres i dissabtes, i encara molt més quan són festes» però que «en major o menor mesura, sempre n’hi ha», i subratllen que «normalment són persones joves, malgrat que t’hi pots trobar de totes les edats, a les dotze de la nit o a les dotze del migdia». Sobre la feina dels serveis de neteja a la zona, la veïna detalla que «sí que hi passen, especialment a la nit, però no serveix gairebé de res perquè la problemàtica és constant. Si no ho poden fer en aquell moment, es traslladen als carrers del voltant i, si no és en l’hora a la que passen les màquines, ho fan més tard».

Amb tot, «és una situació que ens genera molta impotència perquè, en el meu cas, puc veure des del balcó de casa meva com està passant però no puc fer-hi res i tampoc no he aconseguit que l’Ajuntament hi actuï més enllà de les màquines de neteja que passen per aquí igual que ho fan per altres punts de la ciutat». En relació la posició dels veïns davant aquesta problemàtica, l’afectada afegeix que «nosaltres podem fer poca cosa i no entenem que no se solucioni per alguna via».

tracking