Diari Més

Cultura

Presentació de les novetats dels artistes locals amb un format teatralitzat al Sant Jordi reusenc

Anirà a càrrec del col·lectiu Les Artistes Locals i tindrà lloc als jardins de la Biblioteca Central de Xavier Amorós

Presentació de les novetats dels artistes locals amb un format teatralitzat al Sant Jordi reusenc

Presentació de les novetats dels artistes locals amb un format teatralitzat al Sant Jordi reusenc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Reus viu un any més un gran nombre d'activitats amb motiu de la festa de Sant Jordi, que s'escau dissabte, 23 d'abril. La programació coordinada des de la regidoria de Cultura inclou propostes literàries i culturals organitzades des de les Biblioteques Municipals i activitats promogudes per entitats i organismes diversos de la ciutat. Com a acte destacat d'aquest any, el dia 18 d'abril, a les 18:00 h, és prevista la presentació de les novetats literàries d’interès local (un total de 105 títols) als jardins de la Biblioteca Central Xavier Amorós, que enguany tindrà un format teatralitzat a càrrec del col·lectiu Les Artistes Locals.

Aquest serà el primer Sant Jordi amb la Biblioteca Pere Anguera oberta al públic, i per aquest motiu la biblioteca ha dedicat la Guia de Lectura que edita cada any per aquesta època a la bibliografia relacionada amb la Indústria del segle XIX, tenint en compte que a la nova biblioteca s'hi troba el fons Pere Anguera, molt ric en títols vinculats a aquest període històric.

De fet, el muntatge de Les Artistes Locals el dia 18 durant la presentació de les novetats locals a la Biblioteca Central Xavier Amorós s’inspirarà en l’època industrial.

La Biblioteca Central de Reus ha treballat intensament un any més per editar un punt de llibre que aplega els més de cent títols publicats en els darrers mesos. En aquesta guia s'hi inclouen tots aquells títols dels quals ha tingut coneixement la Biblioteca durant els darrers mesos.

Sessions escolars i familiars

Tenint en compte que aquest Sant Jordi cau en dissabte, el Mercadal no viurà aquest any la tradicional visita dels grups escolars. Per afavorir el foment de la lectura i la pedagogia a l'entorn de la festa de Sant Jordi entre els més petits, des de les Biblioteques Municipals s'han programat dues sessions escolars el dijous 21 al matí (a la Biblioteca Central) i el divendres 22 també al matí (a la Biblioteca Pere Anguera).

A més, el Servei Municipal de Biblioteques organitza el mateix dia de Sant Jordi a la plaça del Mercadal, a les 12:00 h del migdia, diferents sessions familiars de contes amb els autors locals.

Gimcana Eduard Toda i Güell

La regidoria de Cultura, amb motiu de l'Any Toda, dedica el dia de Sant Jordi una gimcana a Eduard Toda i Güell (Reus, 1855 – Poblet, 1941). A partir de les 10:00 h, des de la parada de l'Ajuntament a la plaça del Mercadal, es podrà recollir un targetó i omplir-lo mitjançant les diferents pistes amagades a les parades col·laboradores de la plaça. Caldrà descobrir el text amagat i es participarà en el sorteig d'entrades pels teatres Fortuny i Bartrina.

«Contes a les places», el dia 21

Coincidint amb la celebració de Sant Jordi, les Biblioteques Municipals reprenen el projecte«Contes a les places»conjuntament amb el programa Altersuer de Joventut i el Pla Educatiu d’Entorn a la rambla Bernat de Torroja (davant la Biblioteca Pere Anguera). A partir de les 17:30 h es realitzarà l'activitat d'explicar un conte i posteriorment les famílies podran fer lectura de llibres portats des de la biblioteca. Aquesta experiència vol aproximar la lectura a tota la ciutadania, fomentar l'ús del català i promoure la participació del jovent en el seu entorn més immediat. Més endavant es preveu repetir la iniciativa un cop al mes a diferents places.

Centres cívics i casals de gent gran

L'Àrea de Benestar Social i la regidoria de Participació i Gent Gran han organitzat amb motiu de Sant Jordi diferents actes als centres cívics i també als casals municipals de gent gran. S'han editat cartells i díptics que recullen aquesta programació d'activitats, entre les quals hi ha la lectura de contes per a tots els públics i el lliurament de roses a la gent gran.

tracking