Diari Més

Energia

La subasta elèctrica de la Cambra permet estalviar fins a un 20% del consum actual

Les empreses guanyadores han estat Audax Energia, Unic-Global Logistics i Energia Naranja

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els estalvis de les empreses calculats sobre el preu mig de mercat de l’electre, segons el tipus de consum, podrien anar entre el 2% i el 20% a partir de les dades de les empreses que ja han manifestat el seu interès en la subhasta que va impulsar ahir la Cambra de Comerç, amb el suport de l’Ajuntament de Reus. Va ser una subhasta telemàtica de l’oferta agrupada d’empreses i es van realitzar tres licitacions consecutives, en funció de la tipologia dels consums d’electricitat, en què, un total de 17 empreses comercialitzadores, van anar oferint, en subhasta cega, els seus millors preus, per sota dels de referència fixats per la Cambra, amb el suport tècnic de la consultoria Bioquat.

Les empreses adjudicatàries (guanyadores) de les diferents licitacions van ser:

En alta tensió a compra a mercat (variable), AUDAX ENERGIA.

En alta tensió a preu fixe, UNIC-GLOBAL LOGISTICS, SL (WATTSPORMENOS).

En baixa tensió a preu fixe i variable, ENERGIA NARANJA.

El següent pas d’aquesta iniciativa de la Cambra és comunicar als interessats els preus finals que poden obtenir i es faran els càlculs d’estalvi personalitzat que es demanin. S’obre a la vegada un període de 40 dies per signar els nous contractes entre les adjudicatàries i les empreses que varen manifestar el seu interès i també les noves empreses que s’acullin a la oferta de la Cambra.

Pel que fa a la licitació de gas aquesta continua oberta en contacte amb les diferents companyies interessades.

L’acte va estar presidit pel president de la Cambra, Isaac Sanromà, i el regidor delegat de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Marc Arza. Els comentarisde seguimentdela subhasta van anar a càrrec de José Enrique Vázquez, director de la consultora energètica i ambiental Bioquat.

L’Ajuntament de Reus, sensible a la importància del cost de l’energia per a l’augment de la competitivitat de empreses locals, va considerar element estratègic el donar impuls a la iniciativa de la Cambra. Així doncs, el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Marc Arza, va destacar els avantatges d’aquesta iniciativa: «Els projectes que normalment engeguem des de l’Ajuntament costen de visibilitzar i són de 3 o 10 anys vista, en canvi, aquest projecte té uns beneficis immediats». També va destacar que els objectius principals són «aconseguir un millor preu energètic per les empreses» i «aconseguir unes millors condicions per les empreses de les comarques de la Cambra».

Per altra banda, cal destacar que la compra agrupada d’electre i de gas que la Cambra té en marxa va recollir l’interès de més de 300 empreses que van estar atentes als resultats de la subhasta a la baixa per internet.

Les empreses que contractin amb les comercialitzadores guanyadores podran estalviar fins al 20% sobre els seus consums actuals

Les empreses que contractin amb les comercialitzadores guanyadores podran estalviar fins al 20% sobre els seus consums actualsMarta Olivé

tracking