Diari Més

Gastronomia

La Ganxet Pintxo homenatja «els qui sempre hi han sigut»

La companyia de teatre Les Artistes Locals va inaugurar la ruta de tapes des de la pizzeria Bella Itàlia

El tret de sortida a una nova Ganxet Pintxo, amb els actors que l'han fet possible i Les Artistes Locals.

La Ganxet Pintxo homenatja «els qui sempre hi han sigut» en la 10a edicióOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Ganxet Pintxo celebra les deu edicions amb la inauguració de la ruta de primavera, que s’estrenava ahir a la pizzeria Bella Itàlia del Passeig Mata amb el reconeixement als 13 establiments «que sempre hi han sigut», participant ininterrompudament a la cita des dels seus inicis. El president de la Cambra de Reus, Isaac Sanromà, recordava en el tret de sortida a l’esdeveniment gastronòmic que «la primera edició, que va començar amb uns 40 establiments, vam fer-la amb molta il·lusió però també picant molta pedra. La bona acollida ens ha servit com a estímul, i això pot aplicar-se a qualsevol projecte». El grup de teatre reusenc Les Artistes Locals –integrat per Georgina Llauradó, Irene Benavent i Alba Aluja– va tallar la cinta que ha donat oficialment per estrenada la Ganxet Pintxo de primavera fent públic «l’orgull d’haver crescut respirant un ambient d’emprenedoria com el que ha donat lloc a aquesta ruta». A l’acte van assistir, a més dels actors implicats en fer aquesta desena edició possible, també futbolistes del CF Reus Deportiu: tothom qui es presenti diumenge a l’Estadi amb la guia segellada a algun dels establiments participants, els podrà veure en acció davant l’Atlètic Balears.

Representants dels 13 bars i restaurants que han pres part de les deu edicions de la Ganxet Pintxo van pujar a l’escenari de la Bella Itàlia per recollir un diploma d’agraïment que lliurava Sanromà, el qual destacava també «la implicació» de tots ells i, en general, dels que han estat presents en alguna de les rutes, com a part necessària per a l’èxit de la iniciativa. Per la seva banda, l’alcalde Carles Pellicer subratllava que «moltes persones venen aquests dies a gaudir de la restauració a Reus i no és perquè sí» i acabava felicitant els participants per «fer una Ganxet Pintxo exquisida». La Ganxet Pintxo de primavera arriba vestida amb un reguitzell d’activitats paral·leles que porten un pas més enllà la vessant gastronòmica de la proposta.

Un total de 71 tapes diferents

Des d’ahir i fins el proper 17 d’abril es podran degustar, a diferents establiments del municipi, fins a 71 propostes, tres més que l’edició anterior a una Ganxet Pintxo que torna a ser de rècord. Totes les tapes han estat validades pel cuiner Jaume Solé, xef executiu de Port Aventura. El preu de la tapa acompanyada d’un quinto de cervesa Estrella Damm serà novament de dos euros i mig. Com és habitual, s’ha editat una guia en suport paper que reprodueix tota l’oferta de pintxos. Al desenllaç de la ruta, la Ganxet Pintxo lliurarà els seus premis, igualment escollits per un jurat professional, tot i que el vot popular també distingirà part de les creacions premiades.

tracking