Diari Més

Esports

«Explicarem als clubs el consum que fan de les instal·lacions municipals»

Jordi Cervera obre l’etapa a la regidoria d’Esports amb el focus a la base i disposat a «fer salut» a la ciutat

«Explicarem als clubs el consum que fan de les instal·lacions municipals»

«Explicarem als clubs el consum que fan de les instal·lacions municipals»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Quins són els principals reptes que afronta com a regidor?

—No he vingut a Reus Esport i Lleure a inventar res perquè l’empresa per ella mateixa ja és una màquina esportiva, però puc aportar-hi nous projectes que la ciutat no tenia. Reus es mereix una marató, recuperar el gran premi de golf i la carrera de BTT que ja celebrava. Sobretot, vull reforçar l’esport base. Avui porto una samarreta de l’Olimpíada, el gran esdeveniment esportiu de la ciutat, per reivindicar que va ser l’inici de molts escolars a l’esport. Jo feia natació i handbol. D’allà van sortir grans esportistes.

—En quina situació va trobar-se Reus Esport i Lleure?

—A tope. No he de netejar la imatge de ningú. I vull fer que la situació continuï sent bona. L’únic que s’ha fet malament aquí és que no ha sabut transmetre allò que s’estava aconseguint.

—Quin balanç fa d’aquests primers dies manegant l’àmbit de l’esport a la ciutat?

—Han estat uns dies per visitar els clubs i, sobretot, explicar el nou procediment d’usos que tindrem a totes les instal·lacions municipals, tant als polilleugers com als camps de gespa, a l’Estadi o al Pavelló. Volia parlar amb tothom, detectar necessitats i veure fins a on pot arribar l’Ajuntament.

—Hi ha inversions previstes?

—Estem elaborant una llista de reformes petites però molt importants. Els nous vestidors del camp de la Pastoreta ja estan pressupostats, i no s’han d’oblidar els Jocs. El pavelló del Molinet està aturat i és rellevant.

—Quin serà el paper de Reus als Jocs Mediterranis?

—És l’hora de sumar. Aquesta és la gran oportunitat al territori per apostar per l’esport. El millor que tenim és que ja hem fet els deures: tenim un gran pavelló, un gran estadi de futbol. Estem preparats per acollir les competicions demà. Ballesteros, Poblet i Pellicer s’hi han deixat la pell.

—En aquest sentit, es preveuen millores a diferents equipaments.

—Reformarem interiorment i exteriorment el Pavelló. L’Estadi viurà una remodelació completa a la zona del terreny de joc, de les graderies, dels vestidors.

—La natació també es pot acabar fent aquí? De què dependrà?

—Com a regidor d’Esports de Reus, el primer que vull és que la piscina es faci a Tarragona. És necessari que sigui així. Però, si no es pot fer a Tarragona, llavors que el comitè posi en valoració que aquí tenim una piscina i que el CN Reus Ploms ha posat a disposició de Tarragona 2017 aquestes instal·lacions.

—Ha estat l’Olimpíada Escolar la seva gran aposta?

—A mi, allò que em té captivat és l’esport base. Vaig pel carrer i veig dos nens jugant a bàsquet i m’aturo a veure com juguen. L’esport comença a l’escola i la resta va estirant d’aquí. Però, hi ha altres coses. També volem que diversos programes vinculats a salut i esport preguin importància.

—El darrer estudi realitzat per l’Ajuntament abocava una xifra molt elevada de fitxes federatives d’esport base.

—Ara, per identificar les possibilitats de millora, fem un recull de l’oferta esportiva a centres escolars per convocar un seminari de treball amb els responsables d’educació física i potenciar les opcions. L’objectiu utòpic és arribar al 100% de la població.

—Destinarà també iniciatives específiques a altres col·lectius?

—Vull fer arribar la il·lusió a totes les edats i per això tampoc no hem de descuidar la gent gran. Hi ha una franja on els clubs no tenen freqüència de socis i voldríem pensar en donar lloc a una targeta amb què, pagant el menys possible, proporcionéssim activitat física a aquest col·lectiu, perquè això també és salut.

—Com serà el nou sistema d’ús d’ instal·lacions municipals?

—Es tracta de racionalitzar-ne els usos i adaptar-se a la disponibilitat pressupostària de l’Ajuntament. Farem saber a les entitats quin és el seu consum i s’establiran uns criteris per a subvencionar l’ús en percentatges que respondran a uns criteris determinats per l’Ajuntament. Qui s’ajusti totalment a aquests valors, tindrà el 100% subvencionat.

—En quin punt està la qüestió del CF Reus?

—L’Ajuntament farà el que convingui perquè el Reus pugi a Segona, però reclama a la part que no paga que compleixi el contracte. El club en cap moment ha dit que no pagarà, i això és important.

tracking