Diari Més

SOCIETAT

Centenars de persones es manifesten a Reus contra el maltractament animal

Associacions animalistes demanen que s’investiguin les desaparicions de gossos a la zona

Centenars de persones es manifesten a Reus contra el maltractament animal

Centenars de persones es manifesten a Reus contra el maltractament animalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de persones s’han manifestat aquest divendres a Reus (Baix Camp) contra el maltractament animal, cridades per més d’una vintena d’associacions animalistes, aglutinades per la Plataforma Animalista de Tarragona, PACMA i la Coordinadora Felina de Tarragona. La manifestació, que ha acabat a la plaça Mercadal, ha anat encapçalada per una pancarta on es llegia ‘Units per la Defensa Animal’. En el manifest, les associacions animalistes han denunciat la desaparició de gossos a la zona, han demanat que s’investiguin i han instat els afectats a denunciar els seus casos davant els Mossos d’Esquadra. «Quan hi ha una onada de segrestos de gossos, les autoritats han de fer la seva feina», ha reclamat Rosalia Méndez, de la Coordinadora Felina, que apunta que malgrat haver-hi poques denúncies, hi ha més casos. Durant la marxa també s’ha rebutjat l’enverinament de colònies de gats a la demarcació.

Tot i que segons Mossos només consten dues denúncies, les entitats apunten que n’hi ha, com a mínim, 6 de presentades per la desaparició de gossos, sobretot en municipis del Baix Camp i que ara es detecten casos al Baix Penedès. En tot cas, en aquesta línia, una de les manifestants ha demanat«quantes denúncies fan falta perquè es comenci a investigar»quan ja hi ha la constància que han desaparegut diversos animals de propietats particulars. Raquel Moya, de la Coordinadora Felina, ha recordat que ¨no és difícil denunciar» i ha demanat els afectats que denunciïn a partir d’ara. «Encara que no hi hagi fotos o proves, que denunciïn davant els Mossos d’Esquadra perquè quedi dit i hi hagi un acte que això ha passat», ha assenyalat Moya. D’altra banda, Méndez ha apuntat que «el marc legal constituït a Catalunya està molt evolucionat»però considera que les administracions no han estat ajustades per treballar en aquest sentit i que hi ha una manca de sensibilització.Fins ara, dos dels gossos que s’havien donat per desapareguts han estat trobats morts. «Per com han aparegut els cossos, es creu que els fan servir per baralles entre gossos», ha explicat Moya, que ha detallat que apareixen amb les mateixes característiques: encadenats i amb senyals de mossegades.

El cas de la Nut

Un dels casos és el de la Nut, la gossa de l’Anna Gonzàlez. Al gener, l’Anna va denunciar la desaparició de la seva gossa al voltant de casa, a Reus. «A les 10,30 hores estava al jardí i una hora i mitja després ja no estava allà», ha explicat Gonzàlez, que va buscar la seva mascota per la zona sense èxit i una setmana més tard va presentar la denúncia als Mossos. De moment, la Nut no ha aparegut.

A la xarxa

tracking