Diari Més

SANITAT

L'hospital de Sant Joan té un dèficit de 3 milions perquè haurà d'assumir el pagament d'objectius

Així ho ha determinat l'informe jurídic que es va encarregar.
Malgrat que legalment no s'estableix la obligatorietat del pagament, la presidenta del consell vol negociar-ho amb els treballadors.

El comitè d'empresa de l'Hospital Sant Joan denunciarà el centre si no cobra els objectius del 2015

El comitè d'empresa de l'Hospital Sant Joan denunciarà el centre si no cobra els objectius del 2015Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'hospital de Sant Joan de Reus tanca finalment l'exercici del 2015 amb un dèficit de 3 milions d'euros. L'informe jurídic que el consell d'administració ha encarregat en les últimes hores per saber si havia de pagar els objectius ha donat la raó als treballadors. El treball determina que l'empresa ha de fer als seus comptes una provisió en concepte dels objectius. Ara bé, d'acord amb la llei, fer aquesta provisió, que implica reconèixer el deute, no comporta la obligatorietat d'haver de pagar. De tota manera, la presidenta del consell d'administració de l'hospital, la republicana Noemí Llauradó, ja ha fet saber que immediatament es posa a disposició dels treballadors per negociar el pagament dels objectius. Llauradó ha afirmat que, vista la greu situació econòmica de l'hospital, ara és prioritari elaborar un pla de reequilibri per evitar que enguany es tornin a repetir els números negatius del 2015. Aquest pla, que «ha de garantir el manteniment dels serveis que es presten a les persones usuàries»,haurà d'estar enllestit en un mes i s'haurà d'aprovar a la reunió que el consell d'administració de l'hospital farà a finals d'abril. També ha explicat que «a data d'avui no es poden pagarles retribucions variables per objectius», i ha deixat per més endavant, en funció de com vagin les negociacions amb el comitè d'empresa, la decisió de si es podran abonar, totalment o en part, o no.

Unes mesures que, en gran part, ha indicat, recauen en la direcció de l'hospital, però en les que també hi tindran veu i vot els consellers i els treballadors.A més, s'iniciaran converses amb el CatSalut, tal com ja van anunciar fa uns dies, perquè es reconegui el nivell 5 al centre. De fet, la setmana vinent, Llauradó es reunirà amb el conseller de Salut, Antoni Comín, per tractar el tema juntament amb el director general de l'hospital, Jordi Colomer, i l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. Tot plegat amb l'objectiu de dotar el centre hospitalari del «finançament adequat». Finalment, ha assenyalat que «ara més que mai també té sentit el pacte de ciutat per la salut", fruit d'un acord amb les formacions polítiques amb representació al Consell d'Administració, «com a eina estratègica que ha de permetre posar en valor el servei públic de la salut que presta el centre», ha manifestat. Amb els nous números sobre la taula, l'hospital reusenc se situa tan sols nou punts per sobre del percentatge a partir del qual l'empresa estaria en risc de dissolució, que és del 50%. Una situació que, per ara, confien que es pugui evitar.

tracking