Diari Més

Economia

Reus fa el primer pas en ferm cap a la finestreta única empresarial

Surt a concurs, amb un pressupost de 45.000 euros, la vessant tecnològica de la plataforma municipal

L'Ajuntament fa el primer pas en ferm cap a la finestreta única empresarial

L'Ajuntament fa el primer pas en ferm cap a la finestreta única empresarialOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte per dotar Reus d’una finestreta única empresarial comença a veure la llum. L’Ajuntament va treure a concurs públic, el passat 15 de març i amb un pressupost de 45.000 euros, el desenvolupament i la implementació de les aplicacions informàtiques necessàries per donar lloc a aquest punt d’atenció en les relacions entre empresa i consistori. Aquest pas significa l’adaptació tenològica a la plataforma FUE Local del Consorci Administració Oberta de Catalunya de la Generalitat que a la seva vegada s’integrarà amb la plataforma estatal Emprende en 3. La materialització de la finestreta ha de servir, tal com recull el plec de clàusules, per «garantir una atenció integral a les necessitats de les empreses en matèria d’assessorament, suport i tramitació administrativa d’acord a les seves activitats econòmiques per mitjans electrònics».

Tot i que les aplicacions les crearà l’adjudicatari del projecte, «requeriments, anàlisis, dissenys i instruccions de manteniment» romandran en mans dels tècnics municipals per garantir l’adaptació d’aquesta nova eina a les necessitats detectades per l’Ajuntament. La durada del contracte es fixa per un any, a comptar des de la data de formalització amb qui aporti la millor oferta al concurs obert, que en rebrà fins el proper 25 d’abril.

El darrer i definitiu impuls a la finestreta única empresarial arriba tot just dos mesos després de l’aprovació dels pressupostos, que va esdevenir viable arran de l’acceptació, per part de CiU, d’un llistat d’esmenes plantejades per Ara Reus, entre les quals figurava la creació d’una nova partida de 50.000 euros per destinar-la al punt d’atenció i a «captar noves empreses». La mateixa formació ja havia propiciat, l’any passat, l’acceptació d’una proposta al ple de la corporació municipal per posar en marxa mesures bussines friendly a la ciutat, que va desembocar en l’aportació de 17.800 euros a la cambra per realitzar un estudi en tres fases –una enquesta a l’empresariat reusenc, una anàlisi de l’oferta d’eines similars ja existents i el disseny d’una de conducció de les relacions entre empresa i Ajuntament– sobre les mancances del municipi en aquest mateix àmbit.

En aquell moment i en la compareixença que escenificava la voluntat de tirar el compromís endavant, el president de l’ens cameral, Isaac Sanromà, apuntava la voluntat de «reduir les traves burocràtiques i anar cap a un model més senzill. Feia temps que ho estàvem reclamant perquè també ens ho reclamen les empreses: és necessari fer més agradable la seva arribada a la ciutat». «A un moment en què hi ha tanta legislació i en què alguns tràmits són repetitius, aquesta pot ser una millora important a molts nivells i per a diferents àmbits», concloïa.

Una reclamació generalitzada

De fet, des que es posés la idea de la finestreta única sobre la taula i al llarg dels darrers anys, han estat pràcticament totes les formacions polítiques amb presència a Reus que, en un moment o altre, han inclòs un projecte similar al seu programa, n’han portat algun al ple o han donat suport a la reclamació per la seva implementació i a les passes endavant que l’Ajuntamet feia fins arribar a materialitzar-la.

El manteniment d’aplicacions

El concurs per iniciar el desplegament de la finestreta única arriba de la mà de la licitació del servei de manteniment de les aplicacions municipals, que té una durada inicial de quatre anys i compta amb un pressupost de 621.1800 euros en quatre o sis anys. L’adjudicatària s’encarregarà del manteniment, entre altres, dels sistemes que ajuden a la gestió de les escoles bressol municipals, el dipòsit de vehicles, la intranet municipal o el web de Mas Carandell.

tracking