Diari Més

Recerca

Un projecte sobre visió i intel·ligència artificial de l'Institut Pere Virgili, a la fira Recerca en directe

El certamen vol acostar les invetsigacions més punteres que es duen a terme actualment a Catalunya al públic

Un projecte sobre visió i intel·ligència artificial de l'Institut Pere Virgili, a la fira Recerca en directe

Un projecte sobre visió i intel·ligència artificial de l'Institut Pere Virgili, a la fira Recerca en directeCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecteRetiprogram de l'Institut d'Investigació Sanitària PereVirgili (IISPV) i la URV participaràa la fira Recerca en Directe2016. Aquestcertamen, organitzatpel Parc Científic de Barcelona en el marc del programa'Investigació en societat' i impulsatper l’Obra Social 'la Caixa' i l’Ajuntament de Barcelona, és una exposició dels projectes més actuals i punters que es duen a terme en centres i instituts de recerca de Catalunya.

Retiprogramproposa l’ús de tècniques d’Intel·ligència Artificial i Visió per Computador per construir sistemes que classifiquin els pacients segons el seu risc de desenvolupar la malaltia retinopatia diabètica.

L’estudi multidisciplinari està liderat pel Grup de recerca en Oftalmologia – HUSJR- IISPV del Dr. Pere Romero i compta amb la participació del Grup de recerca ITAKA (Tecnologies Intel·ligents per a la Gestió Avançada del Coneixement) del doctors Antoni Moreno i Aïda Valls i el Grup de recerca IRCV (Robòtica i Visió Intel·ligents) del Domènec Puig, ambdós de la Universitat Rovira i Virgili.

Un total de 12 equips científics participen a Recerca en directe, del 6 al 9 d'abril.La firaésuna bona oportunitat perquè els visitants puguin conversar amb investigadors d'àmbits molt diversos i resoldre enigmes científics mitjançant l'experimentació amb els aparells de recerca amb què es duen a terme els projectes d’investigació.

ITAKA-Tecnologies Intel·ligents per a l'Adquisició Avançada del Coneixement - DEIM from Universitat Rovira i Virgili on Vimeo.

tracking