Diari Més

Formació

Reus serà la seu de la Segona edició de Camins d'FP, la Fira de Formació Professional

Se celebrarà el propers dijous 7 i divendres 8 d’abril a la Llotja de Reus

Reus serà la seu de la Segona edició de Camins d'FP, la Fira de Formació Professional

Reus serà la seu de la Segona edició de Camins d'FP, la Fira de Formació ProfessionalCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reusacolliràla segona edició Camins d’FP, la Fira de Formació Professional, que concentrarà en un únic espai l’oferta formativa que ofereixen els diversos centres de formació professional de la ciutat. Aquest certamen, que se celebrarà el propers dijous 7 i divendres 8 d’abril, és possible gràcies a la col·laboració dels Instituts Baix Camp, Antoni Gaudí, Domènech i Montaner, Horticultura i Jardineria, Josep Tapiró, el col· ;legi Maria Rosa Molas, l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus, la Cambra de Comerç, Mas Carandell i l’Ajuntament de Reus.

L’esdeveniment, d’entrada lliure, s’instal·larà per segon any consecutiu a la Llotja de Reus, situada a la plaça de Prim, donat que la seva cèntrica ubicació és molt adient com espai de proximitat per ser visitada per la ciutadania en general, a la vegada que permet compaginar amb visites concertades, durant l’horari lectiu, de grups d’alumnes dels centres educatius que ho sol·licitin.

La proximitat al període de preinscripció és fonamental per l’organització de la Fira ja que permet tenir una idea més propera del que es fa en cada institut en un moment en que cal optar entre determinats estudis i sortides professionals.

Valoració primera edició

La primera edició va ser valorada molt positivament pel conjunt de centres participants, que enguany repeteixen com expositors. En relació a l’assistència, es calcula que el 2015 es va rebre la visita de més de 500 joves d’un total d’11 centres educatius, distribuïts en 25 grups. L’alumnat visitant va ser majoritàriament provinent de 3r i 4rt d’ESO, tot i que també van visitar la fira algun grup de Batxillerat, algun Cicle formatiu de grau mitjà i alumnes de les dues Escoles de persones adultes amb les que compta la ciutat.

Enguany es preveu que aquesta xifra augmenti, especialment pel que fa a la participació de més alumnes de Batxillerat i de Cicles de grau mig, als quals també s’adreça l’oferta formativa que s’hi difon.

A les tardes, a l’igual que en la primera edició, s’espera atendre a un públic més familiar. En aquesta línia enguany es modifica l’horari de tarda ampliant-lo de les 16:00 a les 20:00h per tal de donar més possibilitats d’assistir. L’horari de matí es manté de 9:00 a 14:00h.

L’oferta

Actualment Reus ofereix itineraris formatius de les famílies activitats físiques i esportives, administració i gestió, agrària, arts plàstiques i disseny, comerç i màrqueting, electricitat i electrònica, fabricació mecànica, informàtica i comunicacions, instal·lació i manteniment, imatge personal, serveis a la comunitat i sanitat.

A la fira es podran veure experiències pràctiques i tallers, així com obtenir informació de cadascuna d’aquestes especialitats, que de ben segur seran de gran utilitat a l’hora de la preinscripció.

Novetats

La Fira d’enguany compta amb dues principals novetats. Per una banda s’oferiran xerrades d’orientació professional en diferents horaris de matí i de tarda, per tal d’explicar el ventall d’alternatives formatives existents a partir del nivell d’estudis que s’està cursant i per proporcionar elements per a la presa de decisió en relació als diferents itineraris educatius professionalitzadors. Les xerrades, també d’entrada lliure com la Fira, (en aquest cas l’aforament és limitat) aniran a càrrec de professionals de Mas Carandell i es realitzaran a la sala d’actes de la Cambra de Comerç. S’ ha programat 7 sessions, 4 dijous i 3 divendres.

D’altra banda, i amb la perspectiva d’oferir continuïtat al certamen de cara a l’any vinent, s’engegarà un concurs per escollir la imatge del cartell promocional de la fira 2017. En aquest sentit cal explicar que en les dues primeres edicions la imatge dels cartells anunciadors de Camins d’FP ha estat creada per alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de Reus, i ambdós cartells han estat seleccionats d’entre diferents propostes elaborades per aquests alumnes, mitjançant la votació dels mateixos centres organitzadors. Amb l’objectiu d’escollir la imatge de l’any vinent, durant els dies 7 i 8 d’abril, s’exposaran a la mateixa Llotja les diverses creacions d’actuals alumnes de l’escola d’Art i Disseny, i el públic assistent podrà votar aquella opció que més li agradi durant la seva visita.

tracking