Diari Més

El comitè d'empresa de l'Hospital Sant Joan denunciarà el centre si no cobra els objectius del 2015

El Consell d'Administració formularà demà els comptes del passat exercici a l'espera d'un informe jurídic extern sobre una clàusula del conveni

El comitè d'empresa de l'Hospital Sant Joan denunciarà el centre si no cobra els objectius del 2015

El comitè d'empresa de l'Hospital Sant Joan denunciarà el centre si no cobra els objectius del 2015Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè d'empresa de l'Hospital Sant Joan de Reus s'ha plantat i la seva presidenta, Alícia Martín, ha anunciat aquest dimecres que si no cobren les retribucions variables per objectius del 2015, 1,9 MEUR en total, denunciaran el centre. Martín ha fet aquestes declaracions després d'escoltar la presidenta del Consell d'Administració del centre, Noemí Llauradó, que ha exposat que no formularan els comptes del passat exercici fins demà dijous perquè«ens han sorgit una sèrie de dubtes»en relació a la clàusula del conveni «que interpreta que en cas d'un desequilibri s'han d'iniciar negociacions»i n'han demanat un informe jurídic extern. Fa una setmana que la mateixa Llauradó va anunciar un dèficit pressupostari de més d'un milió d'euros.

La clàusula a què es refereix Llauradó exposa que, en cas de desequilibri pressupostari, empresa i treballadors«es comprometen a obrir un període de negociació per tal de consensuar, si s'escau, les mesures que puguin resultar més adequades»per assolir un equilibri. Així, a l'espera del que digui l'informe jurídic que han sol·licitat, el Consell d'Administració ajorna fins aquest dijous la signatura dels comptes del 2015, la decisió de pagar o no les retribucions variables per objectius als treballadors –les anomenades DPO, Direcció Per Objectius– i també la de negociar o no aquesta qüestió amb el comitè d'empresa.

En cas que l'assessorament extern indiqués que l'hospital ha de pagar els objectius, el dèficit del centre passaria de poc més d'un milió d'euros a tres, tal com denuncien els treballadors. Aquesta retribució variable suma 1,9 MEUR en total, i suposa una mitjana de 1.500 euros a cadascun dels professionals que treballen al centre.

Des del comitè d'empresa, la presidenta ha manifestat la seva«sorpresa»i ha lamentat la situació a què s'ha arribat. «Tenim males vibracions», ha reconegut, mostrant-se poc esperançada a que finalment puguin cobrar els DPO. Amb aquest escenari, ha assegurat que denunciaran el centre i faran mobilitzacions. De fet, el 5 d'abril es convocarà una assemblea on es concretaran les «mesurers de pressió oportunes per aconseguir allò que entenem que és just per als treballadors», ha explicat.

Martín s'ha referit també a la clàusula del conveni de què ha parlat Llauradó, que «obligava l'empresa a seure amb el comitè d'empresa per negociar les possibles retallades en cas de dèficit pressupostari». «Això no s'està complint», ha sentenciat, «partim de la il·legalitat». Així mateix, ha insinuat que l'empresa ja coneixia la situació econòmica el passat mes de desembre«i ens ho diuen quatre dies abans de cobrar els objectius», ha etzibat. Treballadors de l'hospital s'han concentrat davant de l'àrea de direcció per alçar la seva veu durant la reunió del Consell d'Administració d'aquest dimecres.

tracking