Diari Més

Cultura

El Centre de Lectura proposa 157 activitats per aquesta primavera

Els dissabtes del mes d'abril tenen com a protagonista el Cicle de Concerts Familiars

El Centre de Lectura de Reus, centre neuràlgic de la cultura a la ciutat.

El Centre de Lectura proposa 157 activitats per aquesta primaveraOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dissabtes del mes d’abril a Reus tenen, a partir d’ara, nom i cognoms: Cicle de Concerts Familiars. La iniciativa s’inicia aquest dissabte dia 2 amb ‘Des d’aquell dia, els contrabaixos són…gegants!’, un conte musical de David Puertas amb notes de Mozart, Beethoven i un contrabaix enorme que tocarà Ferran Puertas.

Per altra banda, també cal destacar el cicle que es portarà a terme amb motiu dels quatre cents anys de la mort de William Shakespeare. El cicle'Shakespeare 400 anys', comptarà amb la projecció de les pel·lícules 'Hamlet', 'Juli Cèsar', 'Campanades a mitjanit', 'Ran', 'Molt soroll per no res', 'Shakespeare in Love' i la tetralogia històrica'The Hollow Crown', sèrie de britànica (BBC) que inclou Ricard II, Enric IV (primera part), Enric IV (segona part) i Enric V. Les sessions es faran a la sala d’actes del Centre a partir del 6 d’abril. El Cicle sobre Shakespeare també incorpora una sessió En Veu Alta (26 d’abril), un taller literari i l’espectacle de final de curs de l’Escola de Teatre sobre Nit de Reis.

També es celebraran les Jornades de Literatura Digital (e-books), organitzades pel Servei Municipal de Biblioteques i el Centre de Lectura amb el suport del Campus Antena del Coneixement de la URV. L’objectiu és donar a conèixer les plataformes de préstec digital al nostre país, les editorials, com a nucli de la transformació del sector, i les noves apostes que fan els autors locals des de l’àmbit de la creació i visualitzar la vinculació entre les biblioteques municipals i la biblioteca del Centre de Lectura. Del 6 al 8 d’abril a la Biblioteca Central Xavier Amorós, a la Biblioteca del Centre de Lectura i a la Biblioteca Pere Anguera.

El nou cicle d’exposicions a la Sala Fortuny inclou una antologia dels fons de la 'Col·lecció Antoni Quinteiro»'en homenatge al galerista reusenc de la sala d’art Anquins.

Per altra banda, el 69è Concurs Exposició Nacional de Roses del 7 al 9 de maig al Teatre Bartrina i que enguany comptarà amb la glosa de Matilde Ferrer, presidenta de l’Associació Espanyola de la Rosa. La inauguració, el 8 de juny, del '18th International Network for Economic Research. Anual Conference', congrés organitzat pel Research Centre on Industrial and Public Economics (CREIP) i la Universitat Rovira i Virgili (URV), comptarà amb una conferència plenària del congrés a càrrec del professor Guillem López Casasnovas.

tracking