Diari Més

Societat

Joves reusencs tornaran a formar persones grans en l'àmbit d'Internet

El projecte Parelles TIC es repren a l'abril amb la incorporació de la Biblioteca pere Anguera i el Casal de Joves la Palma com a novetats

Joves reusencs tornaran a formar persones grans en l'àmbit d'Internet

Joves reusencs tornaran a formar persones grans en l'àmbit d'InternetCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A partir del mes d'abril es repren el projecte de col·laboració intergeneracional «Parelles TIC», a través del qual joves ajuden persones grans a formar-se i relacionar-se amb les tecnologies i Internet. La nova edició d'aquesta iniciativa presenta algunes novetats, com ara la incorporació de més departaments municipals a la iniciativa, l'obertura de la participació al jovent de qualsevol centre educatiu de la ciutat i l'extensió de l'experiència a la Biblioteca Pere Anguera i el Casal de Joves la Palma a més de la ja habitual Biblioteca Central Xavier Amorós.

Pel que fa a l'ampliació dels agents implicats, a partir d'ara s'afegeixen al projecte la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència (a través del seu àmbit de Gent Gran) i el Pla Local d'Inclusió Social, els quals sumaran esforços amb el Servei Municipal de Biblioteques i el Casal de Joves la Palma, impulsors fins ara d'aquest programa.

Enfortir la relació entre generacions

El principal objectiu del programa és fer participar activament el jovent a la seva comunitat i formar persones adultes i gent gran en l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), així com enfortir els vincles intergeneracionals i fomentar la inclusió social.

L’activitat principal consisteix en dues trobades setmanals d’una hora i mitja de durada, on els joves faciliten el coneixement de les eines informàtiques a les persones que hi estan interessades: ja sigui amb el mòbil, la tauleta o l'ordinador. És un projecte individualitzat on cada alumne té la seva «parella» que li ensenya tot allò que ell li demana en relació amb la utilització de les TIC.

Obertes les inscripcions

Des d'aquesta setmana ja es pot sol·licitar per part dels joves la possibilitat de participar en les «Parelles TIC». A partir d'aquesta edició la participació és oberta a qualsevol jove més gran de 16 anys, sigui del centre educatiu que sigui. La informació i les inscripcions es poden gestionar a les biblioteques municipals (la Central i la Pere Anguera) i mitjançant els webs de les biblioteques municipals de Reus i del Casal de Joves la Palma, a l'aparat específic del programa «Parelles TIC».

tracking