Diari Més

El comitè d'empresa de l'Hospital Sant Joan de Reus denuncia que el dèficit del centre és de 3 MEUR

1,9 MEUR corresponen a la retribució variable per objectius, que no s'abonaria als treballadors

Imatge de l'interior de l'Hospital Sant Joan de Reus.

El comitè d'empresa de l'Hospital Sant Joan de Reus denuncia que el dèficit del centre és de 3 MEURCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè d'empresa de l'Hospital Sant Joan de Reus anima tots els seus treballadors a assistir, el proper 30 de març, al Consell d'Administració on es tractarà el dèficit del centre sanitari. Segons va anunciar aquest dimecres la presidenta de l'hospital, Noemí Llauradó, el desequilibri en tancar l'any 2015 és d'1,1 MEUR, mentre que els treballadors mantenen que la xifra ascendeix fins als 3 MEUR. La diferència, 1,9 MEUR, correspon a la retribució variable per objectius que, segons ha informat el comitè en un comunicat, «s'ha contemplat la possibilitat de no pagar». Els treballadors lamenten que, tot i que des del mes de juliol passat«la direcció del centre era conscient d'aquesta desviació», en cap moment es va informar la comissió paritària que negociava el nou conveni ni el comitè sobre la situació.

Al nou conveni es va signar l'obligatorietat d'iniciar negociacions entre l'empresa i el comitè per tal de trobar una sortida negociada respecte els ingressos dels treballadors si existia aquest desequilibri pressupostari . Segons han afirmat els treballadors, aquest dimecres se'ls ha comunicat, sense aquesta negociació prèvia, que es planteja l'opció de no pagar aquesta retribució variable vinculada a objectius, de manera que el dèficit es redueix a 1,1 MEUR.

En aquest sentit, el comitè ha manifestat que «no estem d'acord amb mesures finalistes com la que ens proposen, ja què la clàusula signada al nou conveni era molt clara respecte aquest punt».

També aquest dimecres s'ha exposat al comitè que divendres passat l'Ajuntament de Reus va aprovar el retornament de la paga extraordinària de l'any 2012 a tots els treballadors de les empreses públiques, inclòs l'Hospital Sant Joan. El centre ja ha retornat part d'aquesta paga, restant pendent aproximadament el 44%. La decisió final es prendrà durant el Consell d'Administració del proper 30 de març.

tracking