Diari Més

El so dels timbals de Calanda torna a retronar per obrir la Setmana Santa

La processó de l’Amargura enceta els principals actes que culminarà Divendres Sant amb les Tres Gràcies

El so dels timbals de Calanda torna a retronar per obrir la Setmana Santa

El so dels timbals de Calanda torna a retronar per obrir la Setmana SantaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La processó de l’Amargura ha obert aquest dimarts, un any més, els principals actes de la Setmana Santa reusenca. Un grup nombrós dels timbalers de Calanda i el seu so ensordidor han estat novament els grans protagonistes d’una professó que en aquesta ocasió no ha inclòs la cadena que feien els Armats de la Sang en arribar a la plaça Prim. Centenars de reusencs han seguit la comitiva, sobretot, en el seu pas per la plaça Prim i el raval de Jesús.

Tal com és habitual, la processó es va iniciar cap a un quart de nou del vespre en dos punts diferents. La Confraria de la Verge de l’Amargura, vinculada al centre aragonès El Cachirulo, va sortir del carrer Ample mentre que la Confraria de Sant Tomàs d’Aquino, coneguda popularment com dels Estudiants, va iniciar el seu recorregut a la plaça de la Sang. Els timbalers de Calanda i una representació de la Confraria Nostre Pare Jesús Natzarè també d’aquesta població aragonesa va acompanyar la confraria de l’Amargura. Els dos grups es van trobar a la plaça Prim on en aquesta ocasió i a diferència dels anys anteriors, els Armats que acompanyaven les dues formacions es van ajuntar sense fer la cadena. Des de la plaça Prim, tots els confrares van seguir conjuntament cap els ravals de Jesús i Martí Folguera per acabar davant de l’institut Salvador Vilaseca. El pas de la Verge de l’Amargura obria la professó mentre que el misteri del Petó de Judes la tancava. Aquest pas en arribar a la parròquia de Sant Francesc hi va entrar solemnement.

La processó de l’Amargura ha obert, doncs, els actes forts de la Setmana Santa a la capital del Baix Camp. Les processons continuen avui. N’hi haurà novament dues que començaran a dos quarts de nou del vespre. Per una banda, la processó del Prendiment que organitzen la Germandat de Sant Miquel Arcàngel i les confraries dels Sants Just i Pastor, Jesús de l’Amargura i Sant Pere Apòstol. Els Armats de la Sang també hi participaran. La processó sortirà del temple de la Sang per continuar cap el raval de Sant Pere, passar pel Fossar Vell, seguir cap a la plaça del Mercadal, dirigir-se a la plaça Prim i baixar pels ravals de Jesús i Martí Folguera per acabar a l’esgésia de Sant Francesc. Tal i com ja és costum, des de fa uns anys, quan la processó arribi a la plaça del Mercadal hi haurà un cant de saetes.

L’altra professó serà la Penitencial i tindrà lloc al barri de Sant Josep Obrer. Aquesta, organitzada per la Germandat de Sant Josep Obrer, compta amb la participació dels Armats de la Sang, dels portants del Sant Crist de l’Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu i de la Confraria de Nostre Pare Jeús del Calvari amb el pas de la Verge del Calvari. La processó sortirà de la parròquia de Sant Josep Obrer per anar cap a l’avinguda del Mas Abelló seguir cap el carrer de la Mare de Déu del Puigcerver i acabar a l’església del barri.

Dijous Sant arribarà la processó del Silenci, un dels actes que atreuen més fidels, i Divendres Sant se celebrarà el més representatiu de la Setmana Santa reusenca: les Tres Gràcies.

50 vestits

Aquesta Setmana Santa a Reus si per una cosa es recordarà en el futur és perquè els Armats de la Sang han aconseguit la fita que s’havien fixat d’arribar als 50 vestits, és a dir, que tots els membres de la cohort romana puguessin disposar de la indumentària necessària i en condicions. Aquests últims anys, els Armats han pogut tornar a assolir la xifra de mig centenar de membres, la mateixa quantitat que es va aconseguir a la dècada dels anys quaranta del segle passat. Aquesta xifra, però, va començar a caure als anys vuitanta fins arribar a gairebé una vintena. Amb l’objectiu que tots els vestits fossin nous, els Armats van iniciar fa uns mesos una campanya per aconseguir els fons econòmics necessaris per fer realitat la iniciativa. Amb el nom Els Armats, un pas més enllà, la campanya es va tancar amb èxit fa unes setmanes.

El so dels timbals de Calanda torna a retronar per obrir la Setmana Santa

El so dels timbals de Calanda torna a retronar per obrir la Setmana SantaDiari Més

El so dels timbals de Calanda torna a retronar per obrir la Setmana Santa

El so dels timbals de Calanda torna a retronar per obrir la Setmana SantaDiari Més

tracking