Diari Més

Urbanisme

Operaris contractats per Solvia retiren runa, netegen i tanquen la Sedera

Els empleats han actuat entre dijous passat i ahir per «endreçar» l’entorn de la nau i col·locar cadenats als accessos, seguint instruccions de la propietat

Operaris contractats per Solvia retiren runa, netegen i tanquen la Sedera

Operaris contractats per Solvia retiren runa, netegen i tanquen la SederaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Personal contractat per Solvia, la filial immobiliària del Banc Sabadell i propietària de l’edifici de la Sedera, ha estat portant a terme al llarg dels darrers dies diferents intervencions a l’entorn de l’antiga fàbrica. Els operaris, que han treballat a la zona compresa entre l’exterior del propi immoble i la tanca que envolta el perímetre, han reemplaçat l’accés per a vehicles al recinte, col·locat cadenats a totes les portes d’entrada a les estances interiors de la Sedera, retirat runa acumulada, totxanes i teules que havien anat a parar a terra, i han netejat restes de vegetació i escombraries. També han acabat de desenganxar una part del cartell on s’anunciava la disponibilitat de l’immoble per a la venda i que havia quedat despenjat. Les labors, que tenien la finalitat d’«endreçar» l’espai, s’han executat entre el passat dijous i ahir al migdia, i els empleats que s’hi han fet càrrec havien estat cridats per Solvia específicament per actuar a la Sedera.

L’Ajuntament de Reus té sobre la taula, des de fa mesos, una llicència per enderrocar l’edifici, i assegura que no s’hi pot oposar ja que ni l’edifici ni la zona estan catalogats. Solvia, per la seva banda, apostava per tirar a terra la Sedera sota la voluntat d’evitar-se futurs riscos i hipotètics problemes d’ocupacions i insalubritat. Uns arguments, els de la immobiliària, que la reactivada Plataforma Salvem la Sedera, integrada per diverses entitats veïnals –i que té el president de l’Associació de Veïns del barri Monestirs, Alfonso Berbel, al capdavant–, rebutja.

Ronda de trobades

De fet, Berbel reiterava ahir el convenciment del col·lectiu a què dóna veu que «la Sedera és un espai molt interessant i que no ha d’anar a terra, la idea d’enderrocar-la no agrada ningú i aquí no necessitem ni un aparcament ni una zona verda». Des de la Plataforma Salvem la Sedera «vam enviar cartes a tots els grups municipals demanant de trobar-nos per veure quines sortides podríem estudiar, com a alternatives per no renunciar a la Sedera, i ara iniciarem aquestes trobades». Seguint l’estela de les reclamacions inicials, Salvem La Sedera rebutja que la zona sigui qualificada com a residencial plurifamiliar i que, per tant, s’hi puguin dibuixar blocs de pisos.

Al seu torn, l’Ajuntament de Reus declinava ahir pronunciar-se sobre aquest nou moviment de Solvia, mentre que la immobiliària, que fins al moment no ha fet públic cap canvi de rumb, emplaçava el posicionament a la setmana vinent. A dia d’avui, es desconeix quan entraran les màquines al recinte per fer efectiu l’enderroc.

tracking