Diari Més

Societat

L'Ajuntament pagarà l'aigua dels Bombers

Fins ara, el cos omplia les cisternes per les emergències de la seva butxaca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Després de diverses converses, ja sigui amb Aigües de Reus i amb l’alcaldia, hem aconseguit que els Bombers de Reus deixin de pagar les aigües que utilitzaven per omplir les cisternes per les emergències de la pròpia ciutat. Aigua que, fins al moment, pagaven de les seves butxaques». Així va anunciar el regidor de la CUP, Oriol Ciurana, la fita aconseguida.

«S’havia de fer de l’ajuntament», recorden des de la CUP. Així, a partir d’ara, el consistori reusenc es farà càrrec de l’aigua que utilitzin els Bombers de la capital del Baix Camp en les seves sortides.

Precisament, la CUP ha vingut alertant en els darrers mesos la situació al Parc de Bombers, on els efectius just fa uns dies denunciaven que s’havien vist obligats a assumir les tasques de neteja de les instal·lacions perquè no es cobria el servei.

En aquesta línia, al maig del 2014, la CUP de Reus va enviar una carta al Delegat del Govern al Camp de Tarragona exposant la situació dels Bombers de Reus que,«més enllà de les seves condicions laborals, implica també una afectació greu a la qualitat del servei que rep la nostra ciutadania per part d’aquest cos de grans professionals, i un risc evident pel manteniment i la supervivència del nostre territori».

En la missiva, es recordava com s’han anat reduint els efectius en els darrers anys. «L’any 1984, fa 30 anys, el parc de Reus comptava amb 16 bombers per torn. L’any 1997, quan es va fer el traspàs definitiu de l’Ajuntament de Reus a la Generalitat va minvar a 14. Actualment ens trobem amb 2 torns de 13 i 2 torns de 12 i ens quedarem amb 3 torns de 12 i un de 13, tot i que, tots els torns haurien de ser de 14 per poder garantir un mínim de 9 bombers cada guàrdia», criticaven, posant sobre la taula també els dies sota mínims al Parc dels Bombers.

Seminari d’investigació

Precisament, la setmana passada la capital del Baix Camp va acollir un seminari pràctic d’investigació d’incendis d’interior amb la participació i col·laboració del Cos de Bombers de la Generalitat. El seminari, que va estar organitzat per l’empresa Hefest, que es dedica a la investigació de sinistres amb una àmplia i reconeguda experiència en la investigació d’origen i causes d’incendis i explosions, es va dissenyar amb un format de dos dies i es va dur a terme a les instal·lacions del parc de Bombers de Reus, on es va fer una jornada pràctica, i a les instal·lacions de l’edifici 112, de Reus.

El seminari va comptar amb la presència d’un centenar d’assistents on, a més de Bombers de la Generalitat, també es van aplegar diferents cossos d’emergències (Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia Foral de Navarra...), empreses i grups d’investigació universitaris.

El Cos de Bombers de la Generalitat hi va participar amb un trentena d’assistents, bombers i comandaments, i va col·laborar amb la cessió espais. En aquest sentit, dijous va tenir lloc el treball de camp. Va consistir en l’anàlisi d’uns escenaris, construïts i cremats prèviament, per tal d’investigar-ne les causes, i en la ignició d’un escenari preparat per poder presenciar quines són les diferents fases d’un incendi i com evoluciona.

tracking