Diari Més

Promoció

El 29% de la producció d'oli DOP Siurana està en mans de dones

El Consell Regulador presenta el balanç de 2015

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Siurana abraça 132 municipis i set comarques de la demarcació de Tarragona, amb 12.689 hectàrees oleícoles –el 33% de les quals són d’oliverar– i 2.855.136 oliveres en antares i bancals compartint espai o en monocultiu. Les dades es desprenen del balanç del 2015, presentat ahir a l’Estació Enològica de Reus en el marc de la Mirada #SócSiurana: tot un seguit d’accions que tenen com a finalitat compartir la rellevància de la DOP Siurana entre els olis d’oliva verge de qualitat de l’estat espanyol.

En el transcurs de l’acte, encapçalat pel president del Consell Regulador, Francesc Prats, es van posar de manifest qüestions tan diverses com que més del 29% dels productors d’aquest oli són dones i que la varietat arbequina copa el 99,75% de la DOP Siurana. La producció va mantenir-se estable durant el passat 2015, com es manté també l’objectiu d’acabar-ne envasant el 100%.

Presència internacional

Pel que fa a la comercialització, augmenta la distribució a altres països, especialment fora de les fronteres de la Unió Europea.Pel que fa als països que més oli DOP Siurana importen, El regne Unit, Holanda i Alemanya reben el gruix del producte mentre que, fora de la Unió Europea, els Estats Unit, Canadà i Japó es perfilen com aquells amb una aposta més forta. Prats va destacar la qüestió que cada cop s’envasa en recipients més petits, un punt que indica una valoració superior per part del consumidor d’aquest oli DOP Siurana.

La presentació del balanç del 2015 va culminar en una demostració de cuina creativa amb l’elaboració, entre altres, d’oli encapsulat i una neu d’oli. També es van lliurar els XXIII Premis del Concurs Escolar de Dibuix al voltant del món de l’oli.

El 29% de la producció d'oli DOP Siuranaestà en mans de dones

El 29% de la producció d'oli DOP Siuranaestà en mans de donesOlívia Molet

tracking