Diari Més

Cambres de comerç

Ja es coneix el Pla d'Acció Internacional de les Cambres pel 2016

El president de la Cambra de Reus destaca la importància de les corporacions en l’impuls de les empreses locals amb versió global.

Es presenta el Pla d'Acció Internacional de les Cambres pel 2016

Ja es coneix el Pla d'Acció Internacional de les Cambres pel 2016Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El President de la Cambra de Comerç de Reus i responsable de la Comissió d’Internacional de la Cambres Catalanes, Isaac Sanromà, ha participat aquest matí en la presentació del Pla d’Accions Internacionals que les cambres del país tenen programades per aquest 2016. Una presentació que s’ha realitzat a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, seu institucional de la cambra de comerç de la ciutat comtal. El PAI d’enguany inclou una seixantena llarga de missions comercials amb destinació a països dels cinc continents donant resposta, d’aquesta manera, a les demandes de les empreses d’obrir nous mercats o bé d’aprofundir en la realitat de països més madurs des del punt de vista comercial però que segueixen oferint innegables atractius per l’expansió de les nostre empreses.

La importància del PAI es posa de manifest en les dades registrades durant el període 2009-2015. En aquests anys ha permès generar més de tres-centes cinquanta missions de tota mena (entre directes, inverses, fires i trobades empresarials). En els últims quatre anys han participat prop de 900 empreses en aquestes accions. Per tant l’evolució, malgrat els alts i baixos fruit de la conjuntura econòmica nacional i internacional on ens movem i a la que no som aliens, cal considerar-la positiva. Destacar que s’ha accentuat el nombre d’accions i empreses participants en les iniciatives orientades a l’àrea geogràfica de l’Àfrica i l’Orient Mitjà en general que ja representen el 58 % del total de les iniciatives que conformen el PAI, seguides de les accions a Amèrica amb un 20% i a Europa amb un 16%. La resta es concentra a l’àmbit d’Àsia i Oceania, a més a més de les accions sectorials del Pla de Subcontractació Industrial.

En la seva intervenció Sanromà ha volgut destacar la importància del PAI a l’hora de posar en valor el «protagonisme que les nostres corporacions han tingut sempre en la promoció de les exportacions del nostre país. Quan es parla d’aquesta històrica vocació que ha tingut l’empresariat català d’obrir-se al món, de diagnosticar oportunitats, de tenir una visió global del mercat, més enllà l’esperit inquiet i dinàmic que caracteritza els nostres empresaris, hi ha també la feina que les Cambres han realitzat en aquesta línia estratègica durant els últims 130 anys.»

Les cambres catalanes han elaborat el PAI 2016 amb una oferta àmplia i diversificada d’accions de promoció internacional que inclouen missions directes, missions inverses, fires industrials i trobades empresarials dirigides a totes les empreses de Catalunya. En total 64 accions als cinc continents visitant 100 països: 16 d’Amèrica, amb especial atenció aquest any a Cuba, amb presència a fires del país, 25 d’Europa, pràcticament tots de l’Europa de l’Est, 35 d’Àfrica, 9 d’Orient Mitjà i 13 d’Àsia i Oceania. S’espera que prop de 500 empreses catalanes participin en les accions programades, especialment dels sectors de sistemes industrials, alimentació i salut.

L’acte d’aquest matí a Barcelona ha estat clausurat pel Conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget.

tracking