Diari Més

Societat

Una rèplica de l'Església de Sant Joan per «llepar-se'n els dits»

La Pastisseria Huguet suma una nova creació a «l’àlbum» de mones de Pasqua de xocolata

Una rèplica de l'Església de Sant Joan per «llepar-se'n els dits»

Una rèplica de l'Església de Sant Joan per «llepar-se'n els dits»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Pastisseria Huguet continua promocionant espais emblemàtics de la ciutat i la cultura popular reusenca a través de la tradicional mona de Pasqua. Enguany, de moment, «l’àlbum» ja ha incorporat una nova creació: la rèplica de l’Església de Sant Joan de xocolata.

«Hem treballat com si es tractés d’una estructura d’una casa, però amb xocolata: començant pels pilars, la teulada, les parets i els pinacles», explica el mestre pastisser Ramon de la Fuente sobre la seva nova creació, que va ser presentada ahir a l’exterior de l’església, amb el mossèn, l’alcalde, Carles Pellicer, i desenes de famílies, en el marc de la peregrinació al Santuari de Misericòrdia.

La nova mona de Pasqua, a base de xocolata negra del 60%, costarà 45 euros i la idea va néixer del mateix mossèn de la Parròquia, Pere Dalmau.

Una «obra» que s’ha anat gestant des de l’estiu, quan de la Fuente va començar a preparar els motlles, i que ahir va meravellar a grans i menuts. «A la gent li ha agradat molt i ha quedat sorpresa, perquè molts es pensaven que només elaboraríem la rèplica del lateral, potser la part més coneguda», detalla de la Fuente. La rèplica, que té en compte tots els detalls de l’exterior de la parròquia, ja es pot trobar a la Pastisseria Huguet –carrer Alcalde Joan Bertran i carrer Lepant–, que n’ha elaborat una vintena per començar i en crearà més sota demanda. De fet, ahir, Ramon de la Fuente i Pilar Huguet ja s’haguessin pogut fer un tip d’apuntar comandes.

La rèplica de l’Església de Sant Joan de xocolata se suma a altres figures de la cultura popular reusenca i d’espais característics de la capital del Baix Camp, com el Vitxet i la Vitxeta, la Mulassa, l’Àliga, els nanos el Xiquet i la Xiqueta, l’Indi, el Drac, el Lleó de Reus, el Carrasclet, la ballarina Roseta Mauri, rèpliques dels Armats o del Campanar de la Prioral.

La d’ahir, però, no és la única novetat. Dijous que ve a la tarda, la Pastisseria Huguet en presentarà dues més: la Cabra i el cèlebre 3 de 9 dels Xiquets de Reus.

tracking