Diari Més

Veïnal

Veïns de Cunit protestaran contra la taxa d'aparcament

La protesta, que se celebrarà el proper 17 de juny, recorrerà la C-31 fins a l'Ajuntament

Imatge d'arxiu del passeig marítim de Cunit, que ha passat a tenir places de zona taronja aquest estiu.

Un grup de veïns convoca una concentració contra la taxa d'aparcament a CunitACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de veïns de Cunit ha organitzat una protesta el proper 17 de juny, a les 18 hores, que recorrerà la C-31 fins a l'Ajuntament perquè retirin la taxa d'aparcament.

Els veïns recorden que els grups municipals PSC, Impulsem Cunit, Ciutadans i En Comú Podem van votar a favor d'implantar una zona d'estacionament regulat. Aquesta mesura implica que els veïns tinguin un nou impost i unes tarifes creades amb l'objectiu de recaptar diners.

MÉS INFORMACIÓ

Un grup de veïns convoca una concentració contra la taxa d'aparcament a Cunit

Els organitzadors critiquen que aquesta taxa sanciona durament els residents no empadronats; augmenta el cost de tenir vehicles als empadronats; i castiga als les famílies que tenen més d'un vehicle.

er regular la zona, el consistori ha creat diverses tarifes que són de 0,30 euros diaris per als veïns de fora de la zona de la platja i una altra per als que visitin el municipi, que es paga per minuts d'estada o bé per franges horàries: 6 euros al matí, 6 a la tarda o 10 tot el dia. Pels residents s'ha creat un abonament de 10 euros per a tota la temporada i per als veïns de segona residència s'han establert preus de 20 euros setmanals, 50 euros mensuals o 70 euros per a tota la temporada.

Els veïns també han organitzat dues assemblees veïns els dies 13 i 21 de maig, a les 18 i 12 hores respectivament, per debatre el problema de la nova taxa. Aquestes se celebraran des del passeig marítim fins al carrer de l'Estació.

tracking