Diari Més

La marxa lenta per reclamar la gratuïtat de la C-32 col·lapsa la via

Mig centenar de vehicles es van sumar a la protesta que va transcórrer en sentit nord entre Vilanova i Sitges

L'autopista C-32 totalment col·lapsada per la marxa lenta que en demana la gratuïtat.

La marxa lenta per reclamar la gratuïtat de la C-32 col·lapsa la viaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mig centenar de vehicles van participar en la marxa lenta convocada pels principals agents polítics, econòmics i veïnals del Garraf i el Baix Penedès per reclamar la gratuïtat de l'autopista C-32 per als viatges d'anada i tornada fets en un mateix dia. Els vehicles es van concentrar a Vilanova i la Geltrú i van accedir a la C-32 fins a Sitges, on van ocupar tots els carrils en sentit nord i van reduïr la velocitat fins a provocar un tap que es va allargar una mitja hora. Els convocants van denunciar que els veïns i empreses de la zona són els únics de Catalunya que han de pagar de manera forçada per fer ús d'una via ràpida, donat que no contemplen la C-31 com alternativa, i van avançar la intenció de dur properament la seva protesta a Barcelona.

La movilització s'entén com una petició del territori per obtenir una igualtat en el dret a la mobilitat i que això no suposi un greuge en comparació amb altres zones del país. «No som aquí per un caprici, tothom ho veu, no pot ser que haguem de pagar fins a 25 euros per anar i tornar de Barcelona, i no es tracta de pagar més o menys, es tracta de no pagar, com a la resta del país», va destacar Jaume Casañas, alcalde de Cunit i portaveu de la plataforma Penedès Marítim.

En aquest sentit, va assegurar que el pla de bonificacions que ha establert el Govern és «insuficient» per als usuaris de la zona. «S'ha apujat un 8% el preu del peatge i es bonifica un 10%, això és fer-se trampes al solitari», va afegir.

La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, va destacar, a més, que no és una petició d'un sol sector, sinó unànime. «Avui no som aquí representats els alcaldes del territori i els presidents dels dos Consells Comarcals, sinó també sindicats majoritaris, la patronal, la Federació d'Empresaris del Gran Penedès, la universitat i el consorci sanitari, a més de les associacions de veïns», va destacar.

«Això no va de colors polítics o de partits, va d'una necessitat urgent del territori», va destacar.

Mitja hora de retencions

Convocants i Mossos d'Esquadra van establir les bases de la marxa lenta, que va arrencar pocs minuts després de les 17.00h a la Ronda d'Europa de Vilanova i la Geltrú amb l'acord que no es rebaixessin els 60 km/h en una via amb velocitat màxima de 120 km/h. Tot i això, el volum de vehicles participants van anar fent efecte acordió, i mica en mica es va anar alentint la marxa a mesura que aquesta avançava per la C-32.

Els vehicles van establir un recorregut que acabava a Sitges, però passat Sant Pere de Ribes la lentitud amb què es va circular va provocar un tap en sentit nord. Això va fer que durant una mitja hora la carretera quedés col·lapsada, si bé no es va aturar totalment el trànsit en cap moment.

Els Mossos d'Esquadra van encapçalar l'inici i el final de la marxa amb vehicles logotipats, a la vegada que un helicòpter del cos va controlar la mobilització des de l'aire.

tracking