Diari Més

Societat

Alerten de la presència d'una plaga de paparres al Baix Penedès

Es tracta d'una espècie poc coneguda a Catalunya i que pot transmetre malalties com la febre hemorràgica Crimea-Congo

Són de l'espècie Hyalomma lusitanicum.

Alerten de la presència d'una plaga de paparres al Baix PenedèsWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presència d'una plaga de paparres posa en alerta el Baix Penedès, una problemàtica creixent en els darrers mesos a Catalunya. Segons explica La Vanguàrdia, un treball que es va realitzar durant la primavera i l'estiu del 2022 va confirmar la presència d'una espècie de paparra molt poc coneguda, de nom científic Hyalomma lusitanicum, a 30 municipis de l'àrea de Barcelona i un a Bellvei, al Baix Penedès, on va afectar l'activitat d'una escola.

«Al maig es van detectar moltes paparres als camps del voltant que va afectar les activitats extraescolars. Posteriorment, es van detectar al pati del col·legi. Es va realitzar un tractament contra paparres i hi va haver persones que van referir parasitació per paparres», detalla el mitjà. Aquesta plaga s'ha propagat a altres municipis del territori com El Vendrell. De fet, un usuari de Twitter assegurava haver-ne vist a la ruta de la pedra seca de Sant Vicenç de Calders.

Els porcs senglars i els conills són els hostes més freqüents d'aquestes paparres, i això facilita la seva arribada a altres municipis del territori. Informen que la picada d'aquest paràsit suposa un risc de transmissió de malalties com la febre hemorràgica Crimea-Congo.

tracking